Παλαιστίνη 1

Δευτέρα 21 Οκτώβρη (00.23) >> Στιγμιότυπα ενός κόσμου που βουλιάζει στους αιματηρούς θριάμβους του…

Ο Gabor Mate, 80 χρονών σήμερα, εβραίος γεννημένος το 1944 στη Βουδαπέστη (κυριολεκτικά «γεννήθηκε-έξω-απ’-το-Auschwitz»: ο παππούς, η γιαγιά του πέθαναν εκεί, ο πατέρας του επέζησε από ‘στρατόπεδο εργασίας’, η μάνα του τον έδωσε σε κάποιον άγνωστο για ένα χρόνο για να τον γλυτώσει…) έχει κάθε λόγο και δίκιο να λέει αυτά για τις σφαγές στη Γάζα:

… Πρώτ’ απ’ όλα, οι εικόνες αυτού του πρωϊνού είναι σα να βλέπαμε το Auschwitz στο TikTok. Αν υπήρχε YouTube και Instagram και TikTok γύρω απ’ το Auschwitz αυτό είναι που θα βλέπαμε: ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί. Και είναι πέρα απ’ τη φρίκη, πέρα από ακατανόητο, κι όπως είπες πριν, θα νόμιζες ότι κάπου αυτό θα τελειώσει. Γίνεται το αντίθετο. Όταν τέτοιοι άνθρωποι ενθαρρύνονται και παρακινούνται και έχουν το ελεύθερο και υποστηρίζονται να προκαλούν τέτοιο τρόμο, τρελαίνονται ακόμα περισσότερο, γίνονται ακόμα περισσότερο βίαιοι, γίνονται ακόμα πιο ανελέητοι, πιο αμείλικτοι, πιο αδίστακτοι. Αυτό συνέβη με τους ναζί. Οι ναζί δεν ξεκίνησαν με τους θαλάμους αερίων. 

Δεν λέει (αν και καταλαβαίνει, είμαστε σίγουροι) ότι αν βλέπεις το Νέο Ολοκαύτωμα live κινδυνεύεις να δηλητηριαστείς, να ξεχάσεις (ή να μην σκέφτεσαι) τι πρέπει να κάνεις για να το εμποδίσεις∙ κινδυνεύεις να πράττεις μόνο για να υπάρχεις κάπου, κάπως, απέναντι, χωρίς τη θέληση να το σταματήσεις…

Η Ione Bellare, βουλευτής των Podemos, μοιάζει να λέει κάτι ανάλογο… Μόνο που η εντελώς διαφορετική θέση της, μέλος ενός πρωτοκοσμικού κοινοβουλίου και ενός κόμματος που κουβαλάει κάμποσα στην καμπούρα του, παρόλα τα δίκια της μοιάζει σαν η πολύ μακρινή, ξεθυμασμένη ηχώ ενός καθήκοντος που άλλοτε θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις εκκλήσεις στον «διπλοπρόσωπο» σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό∙ και, το λιγότερο, θα πολιορκούσε για μέρες (και με ανοιγμένα κεφάλια αν χρειαζόταν…) το υπουργείο εξωτερικών αυτής της κυβέρνησης… Ως: «μεταφέρουμε αποφασιστικά τον πόλεμο στις πρωτεύουσες του»…

Την περασμένη Κυριακή το Ισραήλ έκανε αυτό: έκαψαν ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους μέσα στις σκηνές τους όπου είχαν καταφύγει για να σωθούν δίπλα σ’ ένα νοσοκομείο. Ποια είναι διαφορά ανάμεσα σ’ αυτό και στους θαλάμους αερίων των ναζί; Ρωτάω εσάς κύριε πρωθυπουργέ. Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Και συμμετέχουμε σα χώρα σ’ αυτή τη γενοκτονία. Γυρίζετε τον κόσμο μιλώντας για εμπάργκο όπλων που εσείς ως κυβέρνηση δεν μπορείτε να επιβάλλετε. Η κυβέρνηση, η δική σας κυβέρνηση, έχει πουλήσει όπλα μετά την 7η Οκτώβρη, έχει πουλήσει όπλα αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ενός δισεκατομμυρίου ευρώ κυρίες και κύριοι, στη διάρκεια αυτής της γενοκτονίας. Έχετε επιτρέψει την μεταφορά όπλων μέσω των λιμανιών μας όλη αυτή τη χρονιά. Αν πραγματικά πιστεύετε στο εμπάργκο όπλων κύριε Sanchez σταματήστε τα ψέματα μια και καλή.

«Αν πραγματικά…» τι; Τιιι; Πώς το είπατε;

Για να διορθωθούν αυτές οι αφέλειες, ιδού η καθαρή προσταγή: Σκοτώστε τους όλους!!! Πρόκειται ίσως για την πιο αιμοβόρα ύαινα της ευρωπαϊκής «πολιτικής σκηνής» αυτά τα χρόνια! Την οποία υποθέτουμε ότι χαίρονται τα μέλη του κόμματός της, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι της: είναι «πράσινοι» (κάποτε ήταν!!!! τώρα είναι κατάμαυροι!!!), πράγμα που θα πρέπει να πάρετε σοβαρά υπόψη όταν σκέφτεσθε ή κουβεντιάζετε για την «αναβίωση του φασισμού» στον πρώτο κόσμο.

Γιατί αυτό το κράμα ολοκληρωτισμών, βίας και κυνισμού που αποτελεί την «καθεστωτική πολιτική της μετάβασης» δεν έχει μια μονάχα αφετηρία, μια μονάχα πηγή. Ξεχύνεται από διάφορες μεριές, που επιφανειακά μπορεί να δείχνουν αντίπαλες. Κι αν η «πλημμύρα του al Aqsa» ήταν η γενναία, τολμηρή και ευφάνταστη απόδραση μερικών εκατοντάδων αιχμαλώτων απ’ την μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή στον κόσμο εδώ και δεκαετίες, η τιμωρία τους (χωρίς εισαγωγικά) γι’ αυτό το τόλμημα, γι’ αυτήν την «αποκοτιά» τους, για την αμφισβήτηση της απόλυτης, παραδειγματικής εξουσίας των αποικιοκρατών και των αφεντικών τους (δηλαδή: η τιμωρία τους απ’ την μεριά της «γενικής δύσης» και των κολαούζων της) είναι μια άλλη πλημμύρα…. Αίματος.

Θα πρέπει να το έχετε καταλάβει… Αν όχι (;;;;) προσέξτε όχι μόνο τα λόγια αλλά και το ύφος της κυρίας στη συνέχεια:

Η αυτοάμυνα φυσικά δεν σημαίνει μόνο να επιτίθεσαι στους τρομοκράτες, αλλά να τους εξοντώνεις. Αυτός είναι ο λόγος που έχω ξεκαθαρίσει τόσο πολύ πως όταν οι τρομοκράτες της Hamas κρύβονται πίσω από ανθρώπους, πίσω από σχολεία, τότε έχουμε πολύ δύσκολα θέματα αλλά δεν τα αποφεύγουμε. Γι’ αυτό ξεκαθάρισα στον ΟΗΕ ότι τα μέρη όπου υπάρχουν πολίτες μπορούν να χάσουν το καθεστώς της προστασίας τους επειδή το παραβιάζουν οι τρομοκράτες. Αυτό υποστηρίζει η Γερμανία. Κι αυτό σημαίνει η ασφάλεια του Ισραήλ για εμάς.

Είναι τυχερή η αγαπημένη Annalena, η τόσο φανατική οπαδός του Νέου Ολοκαυτώματος. Είναι τυχερή που δεν γεννήθηκε έναν αιώνα πριν – θα είχε εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο της «χαμένης προστασίας των αμάχων» σε κάποια κρεμάλα, ως ναζί – και θα ήταν πολλοί που θα έφτυναν στον τάφο της… Είναι τυχερή που οι υπήκοοι στη γερμανία ζουν σαν υπνοβάτες (και κάποιοι, γιατί όχι; γουστάρουν αυτήν την στιβαρή εξόντωση των μαυριδερών…). Είναι τυχερή που οι μεσανατολίτες μετανάστες εκεί, στα μέρη που διαφεντεύει, είναι συγκρατημένοι∙ φοβούνται, δικαιολογημένα, ένα κράτος που έχει τέτοια υπουργό.

Είναι τυχερή που δεν βρίσκεται στη Βαγδάτη. Γιατί, όταν το σαουδαραβικό κανάλι MBC τόλμησε να πει ότι ο Yahya Sinwar και η αντίσταση στο ιράκ είναι «τρομοκράτες», 500 απ’ αυτούς τους … τρομοκράτες έκαναν τα γραφεία του MBC στην Βαγδάτη ελαφρώς … καλοκαιρινά:

Για να μπορείς να κουβαλήσεις τόσες χιλιάδες δολοφονημένους στην πλάτη σου και να στέκεσαι ορθός δεν φτάνει να έχεις ατσάλινα γόνατα. Πρέπει να έχεις μια ατσάλινη θέληση για δικαιοσύνη, και για κάτι ακόμα: για εκείνο που ο σοφός Walter Benjamin υπέδειξε κάποτε ως καθήκον…

Ποιος ξέρει; (Πότε πότε αποδεικνύεται προφητικός).

Comments are closed.