Μέση Ανατολή 2

Δευτέρα 21 Οκτώβρη (00.14) >> Ξεκινάμε (την απάντηση) απ’ το τέλος. Στις 16 Οκτώβρη 2024 ο αρχιχασάπης του Τελ Αβίβ δήλωσε (στη διάρκεια συνέντευξης με γαλλικό μέσο) ότι βρέθηκαν υπερσύγχρονα ρωσικά όπλα στην κατοχή της HezbAllah:

Μια μέρα μετά, στις 17 Οκτώβρη 2024, το ρωσικό υπ.εξ. προειδοποίησε το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς ότι … Ούτε να το σκέφτεται να κτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του ιράν!

(Δυο μέρες μετά, στις 19 Οκτώβρη 2024, έγινε η προβολή της φρέσκιας υποκλοπής της άκρως απόρρητης αμερικανικής έκθεσης…)

Η Παλαιστινιακή αντίσταση και η Hezb’ Allah απ’ την μια μεριά και η Μόσχα απ’ την άλλη δεν είναι καθόλου άγνωστοι μεταξύ τους!

Πριν αναλάβει το Πεκίνο την προώθηση μιας κάποιας ενότητας της Παλαιστινιακής αντίστασης με την προδοτική «παλαιστινιακή αρχή» στη Ραμάλα (με την υπογραφή της «Συμφωνίας του Πεκίνου» τον περασμένο Ιούλη… μια ενότητα που παραμένει ακόμα αόρατη…)

αυτό το έργο γινόταν στη Μόσχα, όπου η Hamas έχει μόνιμη παρουσία. Για την ιστορική ακρίβεια: η Μόσχα υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Hamas μόλις 2,5 βδομάδες μετά την «εισβολή του al Aqsa», ενόσω οι θεοναζί και τα δυτικά αφεντικά τους ορύονταν για «βιαστές» που «ψήνουν αποκεφαλισμένα μωρά στους φούρνους»… Αν αυτό δεν ήταν υποστήριξη, τι ήταν;

Φυσικά οι ανυπόμονοι και ασυγκράτητοι στρατηγοί των πληκτρολογίων θα ήθελαν να έχει ισοπεδώσει (η Μόσχα) ήδη όλη την θεοναζί, απαρτχάιντ επικράτεια∙ και γιατί όχι; τις αγγλικές βάσεις στη νότια κύπρο και τις αμερικανικές στο ελλαδιστάν… Δυστυχώς ο 4ος παγκόσμιος πόλεμος δεν εξελίσσεται με …. enter!

Όσο για την σχέση της Μόσχας με την Hezb’ Allah; Ο ρωσικός στρατός (είτε ο επίσημος είτε οι μισθοφόροι της Wagner) πολέμησε ΜΑΖΙ με την HezbAllah (και τους ιρανούς φρουρούς της επανάστασης) στο συριακό πεδίο μάχης – κατά του isis (δηλαδή του δυτικού σχεδίου για τη «νέα μέση ανατολή»…)!!! Με αποκορύφωμα την δύσκολη «μάχη του Aleppo»… Σ’ αυτόν τον πόλεμο τόσο ο ρωσικός στρατός (σίγουρα οι της Wagner) όσο και η Hezb’ Allah είχαν απώλειες: αυτοί είναι δεσμοί που ούτε ξεχνιούνται ούτε ξεθωριάζουν! Είναι δεσμοί σε μια κοινή υπόθεση: το διώξιμο των δυτικών στρατών απ’ την μέση Ανατολή…

Είναι εύλογο λοιπόν η Hezb’ Allah να έχει, μεταξύ άλλων, και υπερσύγχρονα ρωσικά όπλα∙ και είναι πανεύκολο να τα παίρνει: μέσω συριακής επικράτειας… Και είναι υποχρεωτικό πια για τον θεοναζί αρχιχασάπη να κλαίγεται (στο γαλλικό medio) για κάτι που οι υπηρεσίες του ήξεραν ήδη αλλά ήλπιζαν ότι θα ξεπεράσουν με δολοφονίες “κορυφής”: πράγματι η Hezb’ Allah είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερα εξοπλισμένος μη-κρατικός στρατός στον κόσμο…

Η αλήθεια είναι ότι η Μόσχα δεν εκδηλώνεται ανοικτά εναντίον του θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώτος με την ένταση που θα μπορούσε. Αντίθετα κατηγορεί την Ουάσιγκτον για ό,τι κάνει αυτό. Διάφοροι θεωρούν ότι αυτή η στάση είναι υπεκφυγή… Κατά την άποψή μας είναι καταμερισμός αρμοδιοτήτων: η Παλαιστινιακή αντίσταση, η Hezb’ Allah, η Ansar Allah (Houthis), η ιρακινή αντίσταση κάνουν το πρώτο∙ η Μόσχα το δεύτερο…

Comments are closed.