«Αποκλιμάκωση μέσω κλιμάκωσης»!!!

Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη (00.12) >> Σε κανονικούς καιρούς θα ήταν αρκετή απόδειξη εξουσιαστικής παράνοιας. Αλλά δεν ζούμε σε κανονικούς καιρούς διανοητικά κατά κύριο λόγο. Συνεπώς είναι της μόδας να συνδέονται αντίθετοι όροι για να παράξουν κάτι που προκαλεί αρκετή σύγχυση∙ τόση όση χρειάζονται τα αφεντικά για να βραχυκυκλώνουν το μυαλό των υπηκόων τους (παραδείγματα: εικονική-πραγματικότητα ή τεχνητή-νοημοσύνη…)

Η ορολογία είναι καινούργια έτσι ώστε να τυποποιηθούν οι αιμοβόρες ιμπεριαλιστικές, μιλιταριστικές πρακτικές δημιουργώντας την «προσμονή» ή την «αίσθηση» ότι κάτι-καλό-θα-πετύχουν. Το «αποκλιμάκωση-μέσω-κλιμάκωσης» υποτίθεται ότι σημαίνει: θα χοντρύνουμε όσο μπορούμε μια επίθεση, θα την χοντρύνουμε τόσο ώστε ο αντίπαλος να μην μπορεί (ή να φοβάται…) να απαντήσει ανάλογα, έτσι ώστε να αναγκαστεί να υποχωρήσει συνθηκολογώντας. Πρόκειται για το “σοκ και δέος” ή την “γρήγορη κυριαρχία” που μνημόνευσε πριν ο Abunimah – με καινούργιο όνομα, αμερικανιά.

Θα πρέπει να σκεφτείτε: μα πότε ήταν διαφορετική η μιλιταριστική «λογική»; Όταν οι ηπα έριχναν ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα ή στο Ναγκασάκι τι έκαναν; Αυτό – αλλά δεν είχαν σκεφτεί την ορολογία, και ότι μπορούν να προπαγανδίσουν (και να νομιμοποιήσουν) την σφαγή ως «κλιμάκωση με σκοπό την αποκλιμάκωση»….

Το θέμα είναι ότι αυτή η τακτική έχει εμφανιστεί ταυτόχρονα και στο κύρια πεδία μάχης του 4ου παγκόσμιου πολέμου, και στο ουκρανικό και στο μεσανατολικό. Και προωθείται απ’ την ίδια μεριά: τους δυτικούς ιμπεριαλισμούς και τους τοπικούς εντολοδόχους τους.

Στο ουκρανικό πεδίο μάχης στο Λονδίνο (μέσω του τοξικού κλόουν) θέλουν την συγκατάθεση και, κυρίως, την πρακτική συμμετοχή του αμερικανικού στρατού / κράτους / παρακράτους ώστε να «κτυπήσουν βαθιά μέσα στη ρωσία» (όποιους στόχους γουστάρουν…) για να αναγκάσουν την ανεγκέφαλη αλεπού (: Putin…), και τα λοιπά και τα λοιπά. Ως τώρα το αμερικανικό πεντάγωνο αρνείται αυτή τη συμμετοχή, ίσως επειδή λαμβάνει σοβαρά υπόψη του το είδος των όπλων (πυρηνικών και μη) που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Μόσχα ως την δική της «κλιμάκωση για την αποκλιμάκωση»∙ και κυρίως το πλήθος των στόχων που υπάρχουν στη διάθεσή της εκτός αμερικανικής επικράτειας.

Στο μεσανατολικό πεδίο μάχης το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς κάνει ακριβώς το ίδιο.


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.