«Ευλογιά των πιθήκων»

Δευτέρα 19 Αυγούστου (00.13) >> Οι caradinieroi/pfizeroi ζουν! (Κάποιοι σίγουρα…) Καραδοκούν να κάνει ο Tedros καμιά ανακοίνωση για «έκτακτη ανάγκη» για να ξεσπαθώσουν… Και να ορμήσουν εναντίον όσων θεωρούν «ψέκα», μπας και επιβραβευτούν ως πρωτοπόροι της … επιστήμης… και της σωτηρίας του κόσμου…

Η δραματική (;) ανακοίνωση του Tedros (η περσόνα του ΠΟΥ) περί «έκτακτης υγιεινομικής ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος» (public health emergency of international concern / PHEIC) σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων απέχει μεν απ’ την κήρυξη «πανδημίας», δεν παύει ωστόσο να έχει και τις κωμικές της διαστάσεις. Ως γνωστόν είναι η δεύτερη φορά που ο Tedros βγαίνει στο μεϊντάνι για την «ευλογιά των πιθήκων»! Η προηγούμενη ήταν στις 23 Ιούλη του 2022, και το έκανε εναντίον της γνώμης της συμβουλευτικής επιτροπής «ειδικών» που διαθέτει… Μ’ άλλα λόγια αυτός ο τύπος, asset των φαρμακομαφιών και του κυρ Βασίλη (του γνωστού Άρχοντα Θυρών και Παραθύρων…), έχει αποφασίσει να-σώσει-μόνος-του-τον-κόσμο! Τι γενναιότητα!!! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… κάποτε.

Με τέτοιο παρελθόν το πιο τίμιο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος ακούγοντας την τωρινή PHEIC θα ήταν να σκεφτεί «λύκος – λύκος – στο – μαντρί!». Ωστόσο η περίσταση έχει μια κάποια βάση, ειδικά υπό το πρίσμα του «άδολου ενδιαφέροντος» των δυτικών καπιταλισμών για την μοίρα της αφρικής… Ως γνωστό το ένα μετά το άλλο διάφορα κράτη της υποσαχάριας αφρικής διαολοστέλνουν τους δυτικούς στρατούς που τους προστατεύουν από κάθε κακό, κι αυτό έχει γίνει όντως μεταδοτικό! Τόσο μεταδοτικό που καλά θα ήταν να βρεθούν (οι αφρικάνοι) στριμωγμένοι και αναγκασμένοι να ζητήσουν το δυτικό «επιστημονικό» έλεος.

Στη δημοκρατία του κονγκό υπάρχει πράγματι μια αύξηση κρουσμάτων (και θανάτων) στην κατά τα άλλα ενδημική εδώ και δεκαετίες μόλυνση. Ας το θυμίσουμε: δεν πρόκειται για αερομεταφερόμενο (αναπνευστικό) ιό, συνεπώς δεν χωράει εδώ η σκηνοθεσία θανάτου που έγινε σε βάρος του τσαχπίνη. Ο ασθενής βγάζει «καντήλες» και η ευλογιά γίνεται μεταδοτική όταν υπάρχουν τέτοιες, απ’ το πύον, με άμεση επαφή: όπως στην παιδική ανεμοβλογιά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα παιδιά και στους ανήλικους ως 15 χρονών. Μπορεί εύλογα να υποθέσει κάποιος ότι η προσοχή στα πρώτα «σπυριά» δεν είναι και η μεγαλύτερη σ’ αυτές τις ηλικίες…

Αν η επιδίωξη είναι τώρα να σκηνοθετηθεί μια επιδημιολογική κρίση για την αφρική, συνοδευόμενη από εμβόλια και χμμμ… ίσως και κάποιους υγιειονομικούς περιορισμούς στην είσοδο αφρικάνων στην ευρώπη, τότε (καθόλου άδικα…) θα σκεφτείτε ότι αυτή η PHEIC ταιριάζει γάντι και με το ζήτημα «περιορισμού της μετανάστευσης»…. Γιατί όχι;

Κατά τα υπόλοιπα τα πράγματα είναι όπως τα φαντάζεσθε. Τα δύο διαθέσιμα εμβόλια είναι μάλλον «κλασσικά», εμπορεύματα δυτικών φαρμακομαφιών: το Jynneos της δανέζικης Bavarian Nordic και το ACAM2000 της σύμπραξης της αμερικανικής Gaithersburg και της γαλλικής Sanofi. Γίνονται δύο δόσεις και «αναμνηστικό», αν χρειαστεί, μετά από 2 ως 10 χρόνια. Για το πρώτο το κόστος εμβολιασμού ανά άτομο είναι 115 δολάρια∙ για το δεύτερο 139: καθόλου φτηνά!

Η γαλλική Sanofi (όπως και άλλες φαρμακομαφίες) αξιοποίησε γερά τους πρόσφατους ολυμπιακούς για να προβάλει το σωτήριο και cool έργο της…

Επιπλέον η «μέθοδος έγκαιρης διάγνωσης της μόλυνσης» (πριν, δηλαδή, εμφανιστούν συμπτώματα…) είναι το γνωστό PCR: το οποίο ΔΕΝ είναι διαγνωστικό μέσο, χρησιμοποιείται όμως έτσι (απ’ τους δυτικούς σωτήρες της ανθρωπότητας…) επειδή «βρίσκει» οτιδήποτε – και τα πάντα όλα! Είναι δηλαδή ιδανικό για να εκτοξεύσει την πελατεία των φαρμακομαφιών. Αν το έχετε ξεχάσει δείτε πόσο ευθύς, κατηγορηματικός (και εχθρικός απέναντι σε διάφορους κανάγιες, «ειδικούς» κλπ) ήταν ο ίδιος ο εφευρέτης του PCR, ο θρυλικός (και νομπελίστας) Kary Mullis:

Την ιδιοκτησία και την προώθηση αυτών των παραπλανητικών τεστ για την ευλογιά των πιθήκων τα έχει η αμερικανική εταιρεία Cepheid, στο pay roll του κυρ Βασίλη… Η Cepheid είναι θυγατρική της Donaher Corporation, της οποίας οι μεγαλύτεροι μέτοχοι είναι η Black Rock, η Vanguard και άλλες παρόμοιες…

Με δυο λόγια: το δυτικό φαρμακομαφιόζικο κεφάλαιο αφενός θα «διαγνώσει» πόσοι αφρικάνοι κινδυνεύουν να αρρωστήσουν και να πεθάνουν (πολλοί, πάρα πολλοί!!!), και αφετέρου θα τους σώσει. Τα κράτη τους φυσικά θα χρεωθούν γερά… Επιπλέον θα χρωστάνε και χάρη στην φιλεύσπαχνη δύση.

Απ’ τις αρχές του 2020 οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για την ευρύτερη δυνατή κοινωνική επίγνωση / συνειδητοποίηση του τι είναι ο καπιταλισμός του 21ου αιώνα και ποιος είναι ο κεντρικός ρόλος της μαζικής και οργανωμένης παραγωγής νοσηρότητας μέσα σ’ αυτόν, ήταν πολλές. Πολλές ήταν και οι ευκαιρίες να γίνει κατανοητή η γεωπολιτική διάσταση της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας.

Τώρα, με την ευλογιά των πιθήκων υπάρχει άλλη μία – που κανονικά δεν θα χρειαζόταν. Εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες άντρες και γυναίκες στην αφρική έχουν σακατευτεί ή και πεθάνει απ’ τα ιατρικά «πειράματα» των δυτικών φαρμακομαφιών εδώ και δεκαετίες – και κανείς «ευαίσθητος» δεν έμαθε τίποτα. Το θέμα λοιπόν δεν είναι απλά και μόνο η έξαρση μιας υπαρκτής αρρώστιας στο κονγκό ή αλλού. Οι συνθήκες υγιεινής, ειδικά σε επαρχιακές γειτονιές δεν είναι οι καλύτερες∙ συχνά υπάρχει πρόβλημα και στο νερό: για τις μολυσματικές αρρώστιες η αντιμετώπιση τέτοιων ελλείψεων είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο.

Το θέμα είναι ότι πάντα εκεί οι δυτικοί «πυροσβέστες» ήταν και είναι πυρομανείς… Όπως πλέον (έχουν αποδειχθεί) παντού.

Comments are closed.