Προβοκάτσιες

Δευτέρα 29 Ιούλη (00.26)>> Τα Υψώματα του Γκολάν είναι συριακό έδαφος που έχει προσαρτήσει και κατέχει το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς απ’ το 1967 και (με τις ευλογίες του ψόφιου κουναβιού στην προεδρική θητεία του) βάφτισε πριν λίγα χρόνια «ισραηλινό». Η κατοχή τους έχει να κάνει με τις πηγές του ποταμού Ιορδάνη, έχει σχέση δηλαδή με το νερό που κλέβει με κάθε τρόπο το θεοναζί καθεστώς, για να μπορούν να γεμίζουν τις πισίνες τους οι έποικοι.

Στα Υψώματα του Γκολάν η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι άραβες σύριοι (δρούζοι) στους οποίους επιβλήθηκαν δια της βίας ισραηλινές ταυτότητες, αλλά οι ίδιοι αρνούνται να παραδοθούν και να θεωρήσουν εαυτούς «πολίτες του Τελ Αβίβ». Οι νεκροί νεαροί ήταν απ’ αυτήν την κοινότητα – αδιάψευστος μάρτυρας το πένθος και η τελετουργία της ταφής τους. Ακόμα πιο σοβαρός μάρτυρας είναι ότι οι ντόπιοι διαολόστειλαν τους θεοναζί φασίστες που πήγαν να τους … «συμπονέσουν»…

Μ’ αυτά τα δεδομένα είναι εντελώς απίθανο ότι η Χεζμπ’ Αλλάχ θα έβαζε στο στόχαστρο αυτούς τους ανθρώπους (υπάρχει όμως πάντα και η πιθανότητα του ότι κάποια ρουκέτα «ξαστόχισε»). Απ’ την άλλη μεριά το να σκοτώσει το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς ενοχλητικούς μη-εβραίους, να χρεώσει τις δολοφονίες στη Χεζμπ’ Αλλάχ, να εισπράξει τα «φρικτά συναισθήματα» όλων των πρωτοκοσμικών συμμάχων του (επειδή «σκοτώθηκαν παιδιά» – στην Παλαιστίνη για τις δολοφονίες των παιδιών και των μωρών συστήνεται απλά αυτοσυγκράτηση…) και να φτιάξει μια δικαιολογία για μαζικούς βομβαρδισμούς του λιβάνου (έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο…), αυτό όχι μόνο δεν είναι καθόλου απίθανο, αλλά εμπίπτει με ακρίβεια στις πρωτοκοσμικές προβοκάτσιες: η γειτονιά που κτυπήθηκε, η Majdal Shams, έχει την δική της ιστορία εξεγέρσεων κατά του κατοχικού στρατού.

Κάτι ακόμα φωτίζει αυτό το μακελειό: οι δρούζοι του λιβάνου έχουν αμφίθυμη σχέση με τη Χεζμπ’ Αλλάχ (και την χριστιανική Αμάλ, που είναι σύμμαχος της Χεζμπ’ Αλλάχ). Τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται ομαλά στα τοπικά / εσωτερικά ζητήματα, αλλά στο παρελθόν ήταν (ένοπλοι) αντίπαλοι. Η προσπάθεια πρόκλησης ενός έστω «μίνι» εμφυλίου στον λίβανο είναι γνωστή διαρκής προσπάθεια των θεοναζί και των συμμάχων τους. Ποιος λοιπόν κτύπησε τους δρούζους ανήλικους;

Έλα ντε!!! Δεν είναι δα κβαντική φυσική! Αλλά και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ούτε στη βλακεία των δυτικών ούτε στην επίγνωση (και όχι μόνο) του υπόλοιπου πλανήτη.

Comments are closed.