Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη. Σε ένα χθεσινό άρθρο του (στο καθεστωτικό ρωσικό rt) ο σκωτσέτζος γιατρός του δημόσιου αγγλικού συστήματος Malcom Kendrick υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες «μπέρδεψαν» δύο επιδημιολογικούς δείκτες, τον infection fatality rate (IFR, που είναι το ποσοστό των θανάτων επί του συνόλου όσων έχουν μολυνθεί από έναν ιό, άσχετα με το αν εμφανίζουν συμπτώματα ή όχι, αν ασθενούν ή όχι, αν έχουν εντοπιστεί ή όχι) με τον case fatality rate (CFR, που σχετίζει τον αριθμό των θανάτων με τον αριθμό των εντοπισμένων κρουσμάτων). Μιλώντας ψυχρά, αντικειμενικά και επιστημονικά, η πραγματική «φονικότητα» ενός ιού μπορεί να εκτιμηθεί μόνο με τον ifr. Γιατί ο cfr είναι συγκυριακός: αν, για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. επειδή δεν έχεις πολλά τεστ…) εντοπίζεις ελάχιστα κρούσματα, κι αυτά κυρίως στις πύλες των νοσοκομείων, ενώ οι θάνατοι (συμπεριλαμβανομένων των κοινών δεξαμενών…) είναι δεδομένοι σαν αριθμός, τότε φυσιολογικά το ποσοστιαίο κλάσμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ την πραγματικότητα.
Ο Kendrick υποστηρίζει ότι έγινε «λάθος». Πολύ ευγενικό εκ μέρους του… Όταν ο π.ο.υ. ανακοίνωνε νωρίς νωρίς ότι το «ποσοστό θνησιμότητας» απ’ τον covid προβλέπεται να είναι 3,5% (δηλαδή στους 200 που θα κολλάνε θα πεθαίνουν οι 7…), ένα ποσοστό όντως τρομοκρατικό, δεν έκανε λάθος. Δεν μπέρδεψε τους δείκτες, ούτε τα στοιχεία. Έλεγε διατεταγμένα ψέμματα! Το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας (ifr) ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ δεν είναι μεγαλύτερο από 0,2% (στους 1000 που κόλλησαν πεθαίνουν 2) και η προοπτική (με βάση τα όλο και περισσότερα «κρούσματα») είναι να πέσει γύρω στο 0,15% – το ποσοστό, δηλαδή, μιας σοβαρής μεν επιδημίας γρίπης δε.
Η απόδειξη του ότι δεν έγινε κανένα λάθος και πως η διαχείριση ήταν και είναι σκόπιμη και στοχευμένη είναι τα περιβόητα «κρούσματα». Τα έχουμε πει, και κυρίως τα λένε οι αιρετικοί ειδικοί: το μόνο που σημαίνουν είναι ότι οι πληθυσμοί τείνουν προς την απόκτηση γενικής ανοσίας… χωρίς εμβόλια.
Το ότι συντηρείται ακόμα όχι μόνο ο φόβος αλλά τα πραξικοπήματα, οι απαγορεύσεις και οι «τιμωρίες» δεν είναι κάτι που γίνεται «κατά λάθος»….