7 Οκτώβρη 2023: η μέρα που αποκάλυψε ξεβρακώνοντάς την την δύση!

Δευτέρα 7 Οκτώβρη (01.35) >> Ήξεραν, άραγε, οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής αντίστασης, όταν οργάνωναν στο σπάσιμο της φυλακής της Γάζα, πόσο μακριά θα πάει η «πλημμύρα του al Aqsa»; Ίσως όχι. Ή μπορεί και ναι – περίπου. Ο άμεσος σκοπός τους ήταν απλός: η απαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων ζωντανών ομήρων, κατά προτίμηση με στολή, για να αναγκάσουν το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς σε σοβαρή «ανταλλαγή αιχμαλώτων».

Δεν έβλεπαν, άραγε, τον ορίζοντα μακρύτερα; Μάλλον ναι, σίγουρα κάποιοι επικεφαλής. Η γρήγορη συστράτευση της Hezb’ Allah δεν έπεσε απ’ τον ουρανό. Ούτε η ανάλογη της Ansar Allah (Houthis) και των ιρακινών πολιτοφυλακών. Ο πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος «σιδερένιος κλοιός» κατά των αμερικάνων και των εργολάβων τους στη μέση Ανατολή δουλευόταν στην πράξη απ’ το 2015. Αλλά η εισβολή των ισόβια καταδικασμένων της Γάζα στα «ιερά φρούρια» και στα rave party των δεσμοφυλάκων τους ήταν, πράγματι, η αρχική έκρηξη που άναψε το φυτίλι. Ένα χρόνο μετά το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς, νομίζει ότι «ελέγχει την κατάσταση» και, μάλιστα, ότι «έχει το πάνω χέρι»… ενώ ακόμα δεν έχουν ανοίξει καν όλα τα χαρτιά απέναντι σ’ αυτό και τ’ αφεντικά του!

Έχουν τελειώσει οι λέξεις μας για την σφαγή αυτών των δώδεκα μηνών. Ας είναι αυτό το αίμα να πνίξει τους χασάπηδες και τους κυρίους τους στη δύση.

Γι’ αυτή τη μέρα, προς τιμήν ζωντανών και δολοφημένων, ένοπλων και μη, πάντα περήφανων, πάντα όρθιων, δύο video. Το ένα είναι της αμερικανικής καθεστωτικής wall street journal: μια μίξη από video που είχε ανεβάσει η ίδια η Παλαιστινιακή οργάνωση απ’ τις ασκήσεις προετοιμασίας, σε συνδυασμό με πλάνα απ’ την εισβολή. Ενδιαφέρον, από δύο απόψεις. Πρώτον, επειδή η πρώτη πράξη της «πλημμύρας» οργανωνόταν σε κοινή θέα (με επιλογή της αντίστασης αλλά και επειδή δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς…) για πολύ καιρό. Δεύτερον, επειδή το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς και οι σύμμαχοί του θα σκέφτηκαν «κοίτα τους μαλάκες τους ξυπόλυτους που νομίζουν ότι…».

Ένα χρόνο μετά, οι ξυπόλυτοι συνεχίζουν όχι απλά να πολεμούν αλλά να «κτυπάνε» ξανά και ξανά τον κατοχικό στρατό, κουβαλώντας το βάρος χιλιάδων δολοφονημένων ως την Μεγάλη Έξοδο, κυριολεκτική αυτή τη φορά, όποτε κι αν επιτευχθεί. Οι Παλαιστίνιοι και οι Παλαιστίνιες πολέμησαν κι άλλες φορές στο παρελθόν∙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ!!!

Το δεύτερο video είναι της Παλαιστινιακής αντίστασης, και αφορά επιθέσεις στους κατοχικούς πριν λίγες ημέρες. Ξεκινάει με κτυπημένα και παρατημένα ισραηλινά τανκς / μπουλντόζες…

Πολλών ειδών «σοφοί» (του σκοινιού και του παλουκιού) προσπαθώντας να αποκαταστήσουν το κύρος και την υπεροχή του κατοχικού στρατού, ισχυρίστηκαν ή υπονόησαν τότε, πριν ένα χρόνο, ότι η εξέγερση της 7ης Οκτώβρη ήταν «στημένη», «συμφωνημένη» μεταξύ Παλαιστινιακής αντίστασης και θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώτος∙ ή, ακόμα ακόμα, ότι δεν υπάρχει Παλαιστινιακή αντίσταση αλλά είναι όλοι πράκτορες της μοσάντ… Προστυχιές: ένα χρόνο μετά κάπου έχουν χωθεί (οι τρύπες τους είναι άνετες αλλά βαθιές…), κι έτσι χάνουμε τις «εξηγήσεις» τους για το πόσο «στημένη» και πόσο «συμφωνημένη» είναι η στρατιωτική αποτυχία / ήττα των θεοναζί…

 

Comments are closed.