Hind’s Hall 2

Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη (2.26) >> Η απελευθέρωση της Παλαιστίνης (και της μέσης Ανατολής) βρίσκεται στην άκρη της κάνης. Ο Macklemore δείχνει να το καταλαβαίνει αυτό: στο 3.18 του video περνούν στιγμιαία ο IRA, οι Μαύροι Πάνθηρες, ο Malcom X: … Είμαι με την αντίσταση όταν υπάρχει κάτι να αντισταθείς λέει ο στίχος. Έτσι είναι.

Κατά τα υπόλοιπα να θυμίσουμε:

Η Hind Rajab είναι η 6χρονη πιτσιρίκα που στις 29 του περασμένου Γενάρη έμεινε εγκλωβισμένη μέσα σ’ ένα αμάξι με δολοφονημένους απ’ τον θεοναζί, απαρτχάιντ στρατό όλους τους υπόλοιπους επιβαίνοντες / συγγενείς της (γονείς, αδέλφια). Όταν οι διασώστες την ανακάλυψαν και προσπάθησαν να την μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο, ο ίδιος στρατός σκότωσε και τους διασώστες και αυτήν…

Hind Hall ήταν το όνομα που έδωσε προς τιμήν της στην κατάληψή του, υπέρ της Παλαιστίνης, το φοιτηταριάτο του Columbia, τον Απρίλη του 2024.

«Hind’s Hall» ήταν στη συνέχεια το όνομα που έδωσε σ’ ένα τραγούδι συμπαράστασης ο ιρλανδο-αμερικάνος ράπερ Macklemore, στις αρχές Μάη του 2024 (αν όχι αλλού μπορείτε να το βρείτε εδώ στις 13 Μάη).

Αυτό πιο κάτω (εις διπλούν) είναι η συνέχεια, το νο 2 (πριν 2 μέρες), μαζί με τους Anees, MC Abdul και Amer Zahr.

Αν τέτοιο είναι το μέγιστό μας, δεκτό – αλλά λίγο. Κατά τα άλλα η απελευθέρωση της Παλαιστίνης βρίσκεται στην άκρη της κάνης. Απ’ την θάλασσα ως τα ποτάμια…:


Comments are closed.