Αντίσταση 1

Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη (00.21) >> Έζησε για 35 χρόνια σα στρατιώτης. Πέθανε σα στρατιώτης. Όταν επιλέχτηκε απ’ το ισλαμικό συμβούλιο (αυτή είναι η πραγματική διοίκηση της Hezb’ Allah…) ως γενικός γραμματέας , το 1992, ήταν 32 χρονών (μετά την δολοφονία του προηγούμενου γ.γ. Abbas Mussawi απ’ την απαρτχάιντ αεροπορία…) ∙ μια υπενθύμιση, για όσους την χρειάζονται, ότι δίπλα και γύρω απ’ τον Nasrallah υπάρχουν ήδη 35άρηδες, 40ρηδες, 45ρηδες και 50ρηδες καλά εκπαιδευμένοι για τις ευθύνες της θέσης.

Τον Φεβρουάριο του 1992, ο Mussawi, ως τότε γενικός γραμματέας της Hezbollah, δολοφονήθηκε μαζί με την γυναίκα του και το παιδί του με μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Μιλώντας στην κηδεία του ο Nasrallah είπε: «Θα συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο… ακόμα κι αν μαρτυρήσουμε όλοι μας, και τα σπίτια μας γκρεμιστούν πάνω μας, δεν θα εγκαταλείψουμε την επιλογή της ισλαμικής αντίστασης»

Όταν σε μια κοινωνία και, κυρίως, σε μια πολιτικοστρατιωτική δομή, δεν υπάρχει το ρήμα «δολοφονήθηκε» αλλά, στη θέση του, υπάρχει το ρήμα «μαρτύρησε», τι νομίζετε ότι συμβαίνει; Δεν κάνουν καριέρα σ’ αυτές τις οργανώσεις, όπως για παράδειγμα στους δυτικούς στρατούς. Ούτε περιμένουν ότι θα πεθάνουν στα βαθιά τους γεράματα, τριγυρισμένοι από παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Ξέρουν ότι θα δολοφονηθούν απ’ τους εχθρούς∙ αλλά αυτό το θεωρούν τιμή τους: πεθαίνουν για το καλό της κοινότητας, και η κοινότητα τους αναγνωρίζει ως μάρτυρές της.

Ο Hassan Nasrallah ήταν ένας απ’ αυτούς. Το ήξερε ότι το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς θέλει το κεφάλι του. Στην τελευταία του ομιλία είχε πετάξει ένα σύντομο υπονοούμενο: αν με δείτε την επόμενη φορά…  Φυσικά φυλαγόταν (όπως αποδείχθηκε όχι αποτελεσματικά). Αλλά αυτό ήταν, ας το πούμε έτσι, η προσωπική, ατομική προστασία του. Η συλλογική προστασία της στρατιωτικής δομής της Hezb’ Allah είναι οι διαδικασίες, εκείνο που δεν φαίνεται πίσω απ’ το «θα μαρτυρήσουμε»: θα πεθάνουμε αλλά δεν θα υπάρξουν κενά, οι αντικαταστάτες μας θα είναι έτοιμοι.

Το θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς, όπως άλλωστε όλοι οι δυτικοί υποστηρικτές του, πάσχει μεταξύ άλλων από προσωπολατρεία. Παριστάνουν ότι αν δολοφονήσουν τον επικεφαλής θα καταρρεύσει όλη η δομή∙ αυτό είναι που πουλάνε στους υποτελείς τους, για να κρατάνε στη θέση τους τα δικά τους κεφάλια. Όμως όσους Nasrallah κι αν δολοφονήσουν, θα βρίσκονται σταθερά στο ίδιο σημείο: οι αντιστασιακές οργανώσεις, τα μέλη τους, τα στελέχη τους, η υποστήριξη σ’ αυτά, ξεπηδούν απ’ τις μαζικές κοινωνικές συνθήκες όπως η καταιγίδα και η πλημμύρα γεννιούνται απ’ την βαριά συννεφιά. Πράγμα που σημαίνει ότι ο εφιάλτης του θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώτος είναι εκεί, μπροστά του, στα νότια του ποταμού Litani…

Να η προηγούμενη φορά που «νίκησαν» οι θεοναζί (στις φαντασιώσεις τους). Ήταν το 2006 όταν με καμάρι δήλωναν:

…Μεταδόθηκε αργότερα ότι η ισραηλινή αεροπορία μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Ιούλη επιτέθηκε και κατέστρεψε 59 σταθερούς εκτοξευτές ρουκετών Fajr μεσαίου βεληνεκούς, στο νότιο λίβανο. Η «επιχείρηση Density» χρειάστηκε μόνο 34 λεπτά για να γίνει, αλλά ήταν το αποτέλεσμα 6 χρόνων συγκέντρωσης πληροφοριών και σχεδιασμού. Απ’ τις μισές ως τα 2/3 των ρουκετών μεσαίου βεληνεκούς της Hezbollah καταστράφηκαν εκτιμάει ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με τους ισραηλινούς δημοσιογράφους Amos Harel και Avi Issacharoff η επιχείρηση [αυτή] ήταν «η πιο εντυπωσιακή στρατιωτική ενέργεια του ισραήλ» και «καταστροφικό πλήγμα στην Hezbollah». Τις επόμενες ημέρες ή η αεροπορία επιτέθηκε επίσης και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Zelzal-2 της Hezbollah.

«Όλες οι ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς καταστράφηκαν» ο Halutz, αρχηγός του επιτελείου, δήλωσε στην ισραηλινή κευβέρνηση. «Νικήσαμε».

Ξέρουμε βέβαια ποιος νίκησε τελικά, πριν καν προλάβει να στεγνώσει το σάλιο στο στόμα του κάθε Halutz….Ξέρουμε επίσης τα ακριβά βίτσια και τα ακριβά ναρκωτικά που κάνουν θραύση στη θεοναζί, απαρτχάιντ κοινωνία∙ ας μην μιλήσουμε για τους αξιωματούχους της. Συνεπώς η χρήση ΑΙ («τεχνητής νοημοσύνης»…) αυτή το φορά, σίγουρα θα κάνει τη διαφορά… (!!!!!)

Comments are closed.