Της γερακίνας

Δευτέρα 26 Αυγούστου>> Για όλες και όλους εκεί πέρα, τόσο κοντά τόσο μακριά, που δεν ζουν γονατιστοί. Δεν ζουν γονατιστοί στη Γάζα. Δεν ζουν γονατιστοί στη Δυτική Όχθη. Δεν ζουν γονατιστοί ούτε στα κάτεργα των θεοναζί φυλακών…

(Τσιτάνης, Λιζέτα Νικολάου)

Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή 1

Δευτέρα 26 Αυγούστου (1.25)>> ….Πώς λοιπόν γίνεται ο μεγαπροβοκάτορας, που με τις ευλογίες και την υποστήριξη της δύσης σκοτώνει όπου και όπως θέλει (και μπορεί), να είναι ταυτόχρονα «διατεθειμένος να διαπραγματευτεί σοβαρά με τους Παλαιστίνιους εχθρούς του»…. τι; Την αποτυχία του να τους εξαφανίσει; Την ήττα του στις συνειδήσεις του μεγαλύτερου μέρους του πλανήτη; Τι;

Και η Ουάσιγκτον γιατί να θέλει «το σφύριγμα του διαιτητή»; Επειδή … έχει εκλογές…; Επειδή … είναι ταραγμένη που κάποιος προσπάθησε να σκοτώσει το ψόφιο κουνάβι; Επειδή η από-δολαριοποίηση προχωράει γρηγότερα απ’ τις προβλέψεις;

Αυτό γράφαμε την περασμένη βδομάδα, ενόσω ο δημαγωγικός θόρυβος περί «πετυχημένων διαπραγματεύσεων» και «εκεχειρίας προ των πυλών» στην Παλαιστίνη ήταν στα φόρτε του. Πολύ γρήγορα αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η δολοφονική φάρσα: η Ουάσιγκτον κάνει ό,τι μπορεί για να εξευμενίσει τον χωροφυλακά της: όχι μόνο τον εξοπλίζει όσο περισσότερο μπορεί, αλλά επιπλέον θεωρεί «πετυχημένη λύση» την συνέχιση της στρατιωτικής κατοχής της λωρίδας της Γάζα… Αυτό στη δυτική αργκώ αντιστροφής της πραγματικότητας λέγεται … «σχεδόν εκεχειρία»…

Κι ενώ οι δυτικοί ιμπεριαλισμοί «με έργα και σιωπές» δείχνουν ότι τα παίζουν-όλα-για-όλα σε κάθε ενεργό πεδίο μάχης του 4ου παγκόσμιου πολέμου στο οποίο συμμετέχουν, υπάρχουν άλλες διαστάσεις της κατάστασης των «εμπροσθοφυλακών» τους που δείχνουν ακόμα πιο καθαρά το με τι έχουμε να κάνουμε.


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή 2

Δευτέρα 26 Αυγούστου (1.22)>> Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν (μπορούμε να) ξέρουμε τα αποτελέσματα της χθεσινής από αέρα επίθεσης της Χεζμπ’ Αλλάχ (σαν απάντηση για την δολοφονία του Fouad Shokor) σε στρατιωτικούς στόχους του θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώτος. Ούτε σε πιο βαθμό (και αν) η «προληπτική επίθεση» του Τελ Αβίβ (με 100 αεροπλάνα λέει!!! σε οικισμούς και κωμοπόλεις…) σε υποτιθέμενες θέσεις της Χεζμπ’ Αλλάχ μισή ώρα πριν περιόρισε την επίθεσή της. Υπάρχουν όμως ορισμένα στοιχεία ορατά δια γυμνού οφθαλμού, απ’ όσους φυσικά έχουν μάτια για να βλέπουν και να καταλαβαίνουν τι βλέπουν.

Το πρώτο δεδομένο, όχι ακριβώς καινούργιο αλλά δεδομένο που επιβεβαιώθηκε χθες, είναι ότι ούτε η Χεζμπ’ Αλλάχ ούτε κάποιος άλλος απ’ τον «άξονα της αντίστασης» αντιλαμβάνεται την υπεράσπιση της Παλαιστίνης ως έναν πόλεμο που θα έχει αίσιο τέλος με «μια κι έξω» (λίγο πολύ εντυπωσιακή) ενέργεια, οποιουδήποτε είδους. Η Χεζμπ’ Αλλάχ (όπως και όλες οι συνιστώσες αυτού του «άξονα») έχουν την συνείδηση ενός αγώνα που θα κρατήσει καιρό∙ και πάνω σ’ αυτήν την συνείδηση έχουν κτίσει τις τακτικές, τις στρατηγικές, τα μέσα, και τις ενέργειές τους. Το δυτικό κοινό (ακόμα κι εκείνο που εκδηλώνεται φιλικά προς τον αγώνα της Παλαιστίνης) έχει γαλουχηθεί (κινηματογραφικά κατά κύριο λόγο) να περιμένει κάποιο «μεγάλο μπάμ» που κρίνει την έκβαση λίγο πριν το «the end» των πολεμικών ταινιών∙ κι τέτοια είναι η φόρμα των δυτικών / νατοϊκών επιχειρήσεων του είδους «σοκ και δέος», το κυρίαρχο δόγμα του «να πως πολεμάμε εμείς οι ανώτεροι» δυτικοί (ως το 2022 – 2023 και την συντριπτική ήττα του δόγματος στην ουκρανία).

Αυτό το ένας αγώνας που θα κρατήσει καιρό έχει όνομα: λέγεται «πόλεμος φθοράς». Η Χεζμπ’ Αλλάχ κάνει (με επιτυχία ως τώρα) αυτό ακριβώς το είδος πολέμου, εδώ και δέκα μήνες∙ και η χθεσινή επίθεση δεν ήταν εξαίρεση αλλά μια καλά υπολογισμένη αναβάθμιση ενός σταθερού μοτίβου. Απ’ αυτήν την άποψη δεν επρόκειτο για εκδίκηση – αν κάτι τέτοιο περίμενε (και περιμένει) το φιλοθεάμον κοινό…

Το δεύτερο δεδομένο, κατ’ ευθείαν συνέπεια του πρώτου, είναι ότι


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή 3

Δευτέρα 26 Αυγούστου (1.15)>> Οι στρατηγοί-του-πληκτρολογίου (όπως κάθε άλλη παρόμοια φάρα: μια σύγχρονη πανούκλα!) δεν βασανίζονται από τέτοια ερωτήματα. Θέλουν φάσεις, θέλουν γκολ, θέλουν να ξεσηκώνονται οι ψηφιακές εξέδρες.

Για καλό και για κακό η πραγματικότητα (ναι, υπάρχει!!!) είναι εντελώς διαφορετική. Και πολλές φορές εντελώς θλιβερή. Για παράδειγμα το θρυλικό υπουργείο εξωτερικών των ηπα (υπάρχει άλλο τόσων κυβικών;) ξεφτυλιζόταν σταθερά επί δύο βδομάδες «προβλέποντας» με ανατριχιαστική ακρίβεια την επίθεση / απάντηση της Τεχεράνης στη δολοφονία του Haniyeh: την Τρίτη και την Τετάρτη! – όχι, την Παρασκευή και το Σάββατο! – όχι, την Κυριακή και την Δευτέρα!

Κι ακόμα τίποτα!!!

Τι έπαθαν οι «καλύτερες μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη»; Τίποτα ιδιαίτερο ή άγνωστο. Είναι data oversetted! Θα ήταν πολύ απλό για τους ιρανούς «φρουρούς της επανάστασης» να αλλάζουν δυο φορές την βδομάδα την θέση κάποιων εκτοξευτών πυραύλων (ορατών απ’ τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους…) για να κτυπάει συναγερμός στην Ουάσιγκτον, στο Τελ Αβίβ, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στην Αθήνα, στη Λευκωσία…: ετοιμάζονται να την πέσουν σε λίγες ώρες!!!

Δεν έχει όλος ο πλανήτης παβλοφικά αντανακλαστικά στις δυτικής προέλευσης προβοκάτσιες, όπως θα ήθελαν κοινό και «ειδικοί»! Τα κράτη που θίγονται απ’ αυτές τις προβοκάτσιες έχουν (πρέπει να έχουν!) την βασική σοφία της επίγνωσης α) με ποιους έχουν να κάνουν, και β) ότι αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο πλέον (αν είχαν ποτέ…)

Γιατί η Χεζμπ’ Αλλάχ επιτέθηκε μόνη της στο θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώς; Πότε θα επιτεθούν η Τεχεράνη και οι Houthis; Έλα ντε!!

Κοινό κράτα την ανάσα σου: ο 4ος παγκόσμιος βρίσκεται σε εξέλιξη…

Ναι, οι ψαροντουφεκάδες!

Δευτέρα 26 Αυγούστου (1.12)>> Το σενάριο (αμερικανο-γερμανικής προέλευσης) για την ανατίναξη των nord stream 1 και 2 (απ’ την δεύτερη γραμμή το ένα απ’ τα δύο σκέλη…) τον Σεπτέμβρη του 2022 πάει περίπου ως εξής: Είναι κάτι τύποι, ουκρανοί πρώην οϋκάδες, που τα πίνουν σ’ ένα μπαρ του Κιέβου. Γίνονται κάγκελο∙ και μες τη σούρα του λέει κάποιος από δαύτους «ρε δεν πάμε για μπάνιο στη θάλασσα μπας και ξενερώσουμε;» «Ωραία ιδέα» λέει η παρέα, «αλλά δεν μπορούμε να πάμε στη Μαύρη Θάλασσα, γιατί την έχουν πιάσει τα ορκς…» «Ε, τότε να πάμε στη Βαλτική, να ρίξουμε και κανά ψάρεμα» λέει ο πιο ψαγμένος ανάμεσα στα «χικ». Ταμάμ!

Παίρνουν τα σέα τους και ξεκινούν, τριαλαρί-τριαλαρό!…  


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Το φάντασμα, η μπατονέτα – και το dna!

Δευτέρα 26 Αυγούστου (1.08)>> Ήταν επί πολλά χρόνια η πλέον μυστηριώδης και ασύλληπτη δολοφόνος. Στη γερμανία και όχι μόνο. Το αστέρι της μεσουράνησε το 2007, μετά την δολοφονία ενός 22χρονου αστυνομικού στην Heilbronn, μια μεσαίου μεγέθους πόλη, ανατολικά της Χαϊδελβέρης. Βρέθηκαν εκεί DNA αποτυπώματά της. Το κακό (και εκείνο που συνεπήρε την γερμανική κοινωνία) ήταν ότι δεν ήταν ο πρώτος φόνος στον οποίο βρίσκονταν τα DNA αποτυπώματά της. Είχαν πρωτοβρεθεί σε σχέση μ’ έναν φόνο του 1993∙ και έκτοτε σε άλλους 4: είχε αποκτήσει ήδη παρατσούκλι, «το φάντασμα». Ένα φονικό φάντασμα πλανιόταν επί 30 χρόνια πάνω απ’ την γερμανία, και η θρυλική αστυνομία της δεν μπορούσε να εντοπίσει τίποτα από δαύτο – εκτός απ’ το DNA του.

Ήταν ένα πολύ δραστήριο φάντασμα: εκτός από φόνους το DNA του είχε βρεθεί σ’ ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, σε μια σύριγγα ηρωϊνης∙ είχε εντοπιστεί σε ληστεία αλλά και σε διάρρηξη σχολείου. Συνολικά, μαζί με τους φόνους, το φάντασμα (σίγουρα το DNA του…) είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον 40 εγκλήματα… Η αστυνομία το είχε επικηρύξει με 400.000 ευρώ… Είχε καταφύγει (ανεπίσημα κάπως…) ακόμα και σε μέντιουμ μήπως βρει κάτι απ’ την ταυτότητά του/της: αφού κανείς δεν το/την είχε δει, καμία κάμερα δεν είχε πιάσει κάτι. (Υπήρχαν ωστόσο και «αυτόπτες» που ισχυρίζονταν ότι «κάτι είχαν δει» αλλά δεν ήταν σίγουροι αν ήταν γυναίκα, μπορεί να ήταν και άντρας…) Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν: είναι απ’ την σλοβακία∙ όχι, απ’ την αλβανία∙ όχι, απ’ την σερβία∙ όχι, απ’ την ρουμανία… (Πάντως όχι απ’ την γερμανία!!!!)

Το (πιθανό) 41ο έγκλημα του φαντάσματος ήταν και το τελευταίο του: όλη η αλήθεια αποκαλύφθηκε! Η αστυνομία, προσπαθώντας να σιγουρέψει την ταυτότητα ενός καμένου πτώματος πιθανότατα μετανάστη που βρέθηκε το 2002, επανεξέτασε τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχε δώσει όταν είχε κάνει αίτηση ασύλου. Στα αποτυπώματα βρέθηκε (ξανά) το εγκληματικό DNA!!! «Αδύνατον!!!» σκέφτηκε η υπηρεσία: αυτός ο άνθρωπος ήταν νεκρός απ’ το 2002, συνεπώς δεν θα μπορούσε να έχει σκοτώσει το 2007. Ξαναέκαναν το τεστ DNA αλλάζοντας μπαντονέτα… Κανένα DNA του φαντάσματος!!!

Το μυστήριο λύθηκε!! Μια μεγάλη παρτίδα από μπαντονέτες που χρησιμοποιεί η γερμανική αστυνομία για την λήψη DNA είχαν επιμολυνθεί από έναν εργάτη στο τμήμα συσκευασίας της αυστριακής εταιρείας Greiner Bio-One International AG! (Αθώος ο άνθρωπος, αφού τέτοιου είδους επιμόλυνση είναι πολύ εύκολη). Ένας αστυνομικός ερευνητής δήλωσε ότι «οι μπαντονέτες αυτής της επιχείρησης ήταν μέσα σε διπλή συσκευασία, τις θεωρούσαμε κάτι σαν την Mercedes των μπαντονετών!»… Η εταιρεία ωστόσο έσπευσε να δηλώσει ότι ο έλεγχος για επιμόλυνση από DNA δεν ήταν μέσα στα μέτρα ποιότητας που ήταν υποχρεωμένη να παίρνει… Απέσυρε ωστόσο διάφορες παρτίδες…

Η γερμανική αστυνομία σταμάτησε να κυνηγάει το φάντασμα, και οι 40 υποθέσεις που του είχαν χρεωθεί ξαναγύρισαν στο άγνωστο. Έμειναν ωστόσο μερικά στοιχεία ενός διαφορετικού εγκλήματος το οποίο, φυσικά, δεν αναγνωρίζεται ως τέτοιο: είναι τα θρύψαλα από DNA (ή και από RNA, για να μην ξεχνάμε κάτι κακούργους / τσαχπίνηδες ιούς…) ασφαλής τρόπος ταυτοποίησης του οτιδήποτε; Ή είναι απλά ένα βιομηχανικό / τεχνολογικό hype που κατάφερε να γίνει κοινοτοπία στον καπιταλιστικό 21ο αιώνα;

Ο δικηγορικός σύλλογος του Βερολίνου δεν έχασε τον χρόνο του για να διατυπώσει τις ενστάσεις του: … Οι δικαστές τείνουν να τυφλώνονται τόσο πολύ απ’ την λαμπερή, θεωρητικά τέλεια αποδεικτική αξία του DNA ώστε μερικές φορές αγνοούν την συνολική εικόνα… δήλωσε ο Stefan Konig, μέλος του συλλόγου. Απ’ την μεριά τους οι τεχνικοί της γερμανικής αστυνομίας έχουν πέσει με τα μούτρα σε μια καινούργια έρευνα: σε πόσα σημεία της παραγωγής της μπαντονέτας, απ’ την αρχή ως το τέλος, μπορεί να επιμολυνθεί με DNA; Έχουν ξεκινήσει – όπως και θα έπρεπε… – απ’ την αρχή αρχή: απ’ την καλλιέργεια και την συλλογή του μπαμπακιού! (Καλή τύχη!!!)

Ας το θυμίσουμε (μήπως το έχετε ξεχάσει): η ταυτοποίηση ενός κομματιού DNA (ή RNA…) ΔΕΝ γίνεται με …. ανάκριση, ακόμα κι αν μπλέκεται η όποια αστυνομία! Γίνεται με τα γνωστά PCR, με ότι σημαίνει (ή, πιο σωστά, ΔΕΝ σημαίνει) αυτό.

Εμείς υποστηρίζουμε ότι το δόγμα DNA = ταυτότητα είναι βιομηχανικό / τεχνολογικό hype που πουλάει καλά, όχι μόνο οικονομικά ή αστυνομικά αλλά και ιδεολογικά. Υπάρχουν πολλά επιστημονικά, επιστημονικότατα τεκμήρια επ’ αυτού που είναι όμως κάτι σαν «τα μυστικά στο μπαούλο»: απαγορεύεται να γίνονται κοινή γνώση, γιατί θα προκαλέσουν αμφιβολίες∙ κι ως γνωστόν η αμφιβολία για διάφορες επιστημονικές αλήθειες είναι το ίδιο βαριά όσο και για τις θρησκευτικές. (Πας στην κόλαση!)

Μπορεί να είναι και βαρύτερη: η κόλαση να είναι επί γης…

Illa Lkhir

Δευτέρα 19 Αυγούστου>> Η μπάντα λέγεται Tarwa N-Tiniri, που σημαίνει Γιοί της Ερήμου. Εξαμελής, βερβέρικη, απ’ το μαρόκο, στη «σχολή» των Tinariwen, των Terakraft και πολλών άλλων… (Δεν ξέρουμε όμως τι σημαίνει ο τίτλος…)

Μέσα στη σύνθλιψη…

O πρόεδρος του θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώτος Isaac Herzog «υπογράφει» τον περασμένο Δεκέμβρη μια βόμβα που προοριζόταν για την Γάζα με τη φράση «στηριζόμαστε σ’ εσένα». Φρικαλέος, χασάπικος φετιχισμός…

Δευτέρα 19 Αυγούστου (00.24) >> Πλησιάζουμε ολοταχώς στο σημείο της απόλυτης συλλογικής απανθρωπιάς; Ή μήπως έχουμε φτάσει, το έχουμε διαπεράσει, και συνεχίζουμε σε μια κόλαση γεμάτη πινακίδες don’t worry – feel fine;

Έχουν σκοτώσει με κάθε τρόπο και σε κοινή θέα χιλιάδες άμαχους κάθε ηλικίας, και συνεχίζουν∙ έχουν καταστρέψει την ζωή σχεδόν 2 εκατομμυρίων∙ τρώνε, καταστρέφουν και σκοτώνουν και στη δυτική Όχθη∙ βασανίζουν, βιάζουν τους αιχμαλώτους τους∙ απολαμβάνουν τις πιο φασιστικές δηλώσεις και αναγγελίες, τέτοιες που ακόμα και οι ναζί της δεκαετίας του 1940 δεν θα τολμούσαν∙ και απέναντι σε όλα αυτά τι;

– Ένα (σοβαρό) διεθνές δικαστήριο «το σκέφτεται» εδώ και μήνες αν όλα αυτά συνιστούν γενοκτονία∙ ξέροντας πως έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να επιβάλει οποιαδήποτε τιμωρία…

– Ένα άλλο (γελοίο) διεθνές δικαστήριο αναρωτιέται ακόμα περισσότερους μήνες αν θα πρέπει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τους «πρωτεργάτες», εντάλματα που ακόμα κι αν εκδοθούν δεν θα υλοποιηθούν ποτέ…

– Η δυτική «διεθνής κοινότητα», η διεθνής των ιμπεριαλιστών, παριστάνει την ανήσυχη, την μετριοπαθή, ακόμα και την φιλειρηνική, ενόσω μπουκώνει τον χωροφύλακά της με κάθε δολοφονικό μέσο και δυνατότητα…

– Και στο Θέαμα κυκλοφορεί (άλλη μια φορά…) το ναρκωτικό της «εκεχειρίας», σε δύο, τρεις, δεκατρείς φάσεις – μην πουν κιόλας ότι βιαζόμαστε…

Όλα αυτά δεν είναι ένας εφιάλτης που θα σβήσει με το κτύπημα του ξυπνητηριού. Όλα αυτά τα επιτρέψαμε – και υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι γι’ αυτό. Αν τα καθάρματα του θεοναζί, απαρτχάιντ καθεστώτος νοιώθουν δέκα φορές ασφαλή, τα «δικά μας» παντού στον δυτικό καπιταλισμό νοιώθουν εκατό. Δεν έχουμε καταφέρει να φοβηθούν στ’ αλήθεια – δεν το προσπαθήσαμε καν.

Και η κόλαση δεν έχει χορτάσει ακόμα.