Litani river

Πέμπτη 27 Ιούνη>> To 1187 o γάλλος Guy de Lusignan, «βασιλιάς της Ιερουσαλήμ» (αποικιοκράτης σταυροφόρος δηλαδή) ήθελε οπωσδήποτε έναν πόλεμο – κατά του Salah ad-Din Yusug ibn Ayyub, γνωστότερου ως Salahadin. Τον ήθελε, τον προκάλεσε και τον έκανε. Ήταν σίγουρος για τη νίκη του… Στην αποφασιστική μάχη του Hattin τον Ιούλη του 1187 ο Salahadin συνέτριψε τον στρατό των σταυροφόρων, και μπήκε ελευθερωτής στην Ιερουσαλήμ / al Quds. O Lusignan, αφού έμεινε ένα χρόνο φυλακισμένος του Salahadin, κατέληξε «βασιλιάς της κύπρου», και σαν τέτοιος πέθανε. Το όνομά του ξεχάστηκε, αντίθετα ο Salahadin έγινε θρύλος όχι μόνο στον ισλαμικό κόσμο αλλά και στην χριστιανική ευρώπη: δεν έσφαξε κανέναν χριστιανό ή μη μουσουλμάνο (το ακριβώς αντίθετο απ’ όσα έκαναν οι σταυροφόροι σε βάρος των μουσουλμάνων…) και επέτρεψε σ’ όσους ήθελαν να φύγουν με ασφάλεια απ’ την al Quds μαζί με όσα πράγματα μπορούσαν να πάρουν μαζί τους…

Το 2024 ένας άλλος Igonnabe «βασιλιάς της Ιερουσαλήμ», πιστή έκφραση του πρωτοκοσμικού αποικιοκρατικού ιμπεριαλισμού / φασισμού, λέει ότι θέλει οπωσδήποτε έναν (ακόμα) πόλεμο. Κατά της Χεζμπ’ Αλλάχ. Το στρατιωτικό σκέλος του συγκεκριμένου λιβανέζικου πολιτικού κόμματος θεωρείται ο καλύτερος μη-κρατικός στρατός στον κόσμο απ’ την σκοπιά της οργάνωσης, του οπλισμού / εξοπλισμού και του σχεδιασμού. Ο Nasrallah δεν είναι βέβαια ο «νέος Salahadin», αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ένας πόλεμος σαν αυτόν που θέλουν οι θεοναζί του ισραηλινού απαρτχάιντ θα καταλήξει στην ήττα τους και στη διάλυση του καθεστώτος τους. (Στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ δηλαδή…)

Γιατί δείχνουν να επιμένουν σε μια τέτοια αναμέτρηση όταν είναι γνωστό ότι ηττήθηκαν σε μια παρόμοια το 2006, όπου ο δικός τους στρατός ήταν ο ίδιος όπως τώρα ενώ η Χεζμπ’ Αλλάχ ήταν πολύ λιγότερο εξοπλισμένη και έμπειρη; (Θυμίζουμε ότι τμήματα της Χεζμπ’ Αλλάχ πολέμησαν επί χρόνια στη συριακή επικράτεια εναντίον των σκληροτράχηλων ουαχαβιτών του isis μαζί με τους ιρανούς φρουρούς της επανάστασης – μια εκπαίδευση στην πράξη την οποία οι πρωτοκοσμικοί στρατοί ούτε στον ύπνο τους δεν έχουν….)

Προς τι λοιπόν η λιβανέζικη καούρα των θεοναζί ενώ έχουν αποτύχει κατά της παλαιστινιακής αντίστασης;


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.