Ανατολική Μεσόγειος

Πέμπτη 27 Ιούνη>> Η προειδοποίηση του Nasrallah προς τη Λευκωσία να μην συνεργαστεί με το θεοναζί καθεστώς και να μην του παραχωρίσει αεροδρόμια σε περίπτωση πολέμου (γιατί αν το κάνει θα γίνει στόχος…), τάραξε για μια ασήμαντη μονάδα χρόνου την μακάρια δημοσιότητα στο ελλαδιστάν. Εμείς; είπαν οι νοτιοκύπριοι… Εμείς είμαστε πάντα με την ειρήνη!

Και το θέμα το πήραν τα μελτέμια…

«Με την ειρήνη»; Όχι ακριβώς:

Το (μισό) χρυσοπράσινο-φύλλο-ριγμένο-στο-πέλαγο είναι εδώ και χρόνια «πεδίο βολής και ασκήσεων» του ισραηλινού στρατού: για έναν πόλεμο κατά της Χεζμπ’ Αλλάχ. Απ’ την άλλη μεριά ο IDF θα χρειαζόταν πράγματι για τα πολεμικά του κυπριακό έδαφος μόνο αν έμπλεκαν σε αερομαχίες στην ευρύτερη περιοχή και ξέμεναν από καύσιμα κάνοντας αδύνατη την επιστροφή στις βάσεις τους· ή αν έχαναν τις βάσεις τους. Το πρώτο δεν προβλέπεται…

Αλλά οι προειδοποιήσεις αυτές δεν έγινε στον αέρα, όσο κι αν ο don Rico & Co παριστάνει τον άσχετο. Πρώτον επειδή η Λευκωσία έχει συμφωνίες για «παροχή εξυπηρετήσεων» σε λιμάνια με το Παρίσι και την Ουάσιγκτον… Αυτές τις διευκολύνσεις θα τις χρειάζονταν αν Παρίσι και Ουάσιγκτον αποφάσιζαν να βοηθήσουν «αυτοπροσώπως» τους θεοναζί. (Συνεπώς τα νοτιοκυπριακά λιμάνια θα γίνονταν στόχος).

Δεύτερον οι αγγλικές βάσεις στη νότια Κύπρο είναι πολύ πιθανόν να δώσουν ένα χέρι στο Τελ Αβίβ. (Συνεπώς μπορεί να γίνουν κι αυτές στόχος).

Ο υπ.εξ. της τουρκίας Fidan πήγε την προειδοποίηση ακόμα πιο μακριά: περιέλαβε στη συμβουλή «κρατηθείτε έξω» και την Κρήτη. Τι έχει εκεί; Στο οροπέδιο της Ζήρου στο Λασίθι έχει εγκατασταθεί στρατιωτικό ραντάρ υπό ισραηλινό έλεγχο – μια ακόμα έκφραση της «στρατηγικής συμμαχίας» του ελλαδιστάν με το φασισταριό του Τελ Αβίβ…

Άσχετα με τον ρόλο του σε μια ενδεχόμενη επίθεση στο νότιο Λίβανο, αυτό το σημείο είναι εύλογο να περιλαμβάνεται στη λίστα των στόχων της Χεζμπ’ Αλλάχ και των συμμάχων της.

Μην ανησυχείτε όμως! «Είμαστε με την ειρήνη»!…

Comments are closed.