4ος παγκόσμιος πόλεμος

Δευτέρα 3 Ιούνη (00.45) >> Για να εξηγούμαστε: δεν είμαστε οι τύποι που παραμυθιάζονται ότι με δυο τρεις αντικαταστάσεις προέδρων, πρωθυπουργών, βασιλιάδων και λοιπών κηφήνων θα έλθει «επί γης ειρήνη»! Αντίθετα η ανάλυση μας υποδεικνύει ότι μια all out πολεμική σύγκρουση παγκόσμιας κλίμακας είναι εξαιρετικά πιθανή με βάση την ένταση των συγκρουόμενων (καπιταλιστικών) συμφερόντων∙ εκτός εάν οι καινούργιοι «δυνατοί» του πλανήτη, το ευρασιατικό project και οι σύμμαχοί του δηλαδή, καταφέρουν να «βραχυκυκλώσουν» και να «εξουδετερώσουν» τα δυτικά κράτη και τους ιμπεριαλισμούς τους πριν επιχειρήσουν το salto mortale. (Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτό, το «βραχυκύκλωμα», προχωράει, αλλά επ’ αυτού με άλλη ευκαιρία).

Μπορεί διάφορα μικρά και μεγάλα καθάρματα στα επιτελεία των δυτικών ιμπεριαλισμών να φαντασιώνονται ότι «κάπως / κάπου» θα στριμώξουν την Μόσχα, και θα πάρουν έστω ένα «Χ». Πριν δυο χρόνια ήταν σίγουροι ότι θα κρεμάσουν τα σώβρακα του Shoigu και του Gerasimov πάνω απ’ το πτώμα του Putin, και ότι ο αυτοκράτορας Xi μετά απ’ αυτό θα παραδινόταν… Τώρα πια το τελευταίο που θα έκαναν είναι να μπλέξουν σ’ έναν all out πόλεμο με την Μόσχα αφήνοντας το Πεκίνο να πράττει κατά βούληση, και χωρίς να υφίσταται το ίδιο σοβαρή, all out επίθεση! (Ένας ρεαλισμός έσχατης στιγμής φυσικά χωρίς κόκα…)

Αυτό είναι ένα άλλο όριο στις φιλοδοξίες τους περί «κλιμάκωσης» και περί «πρωτοβουλιών» και «ελέγχου». Θα μπορούσε να τους κάνει ένα καλό φροντιστήριο επί του θέματος η Χεζμπ’ Αλλάχ… αλλά αυτοί οι λιβανέζοι είναι «σκούροι» και απολίτιστοι…

Κινούνται λοιπόν οι δυτικές ολιγαρχίες προς έναν τέτοιον ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Μόσχας όπως φαίνεται να υποστηρίζουν διάφοροι; Οι «φωτογραφίες της στιγμής» δείχνουν πράγματι κινήσεις που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν έτσι∙ υπάρχουν όλα τα «υποκειμενικά» δεδομένα (για τους δυτικούς πολεμόκαβλους) ώστε να ενισχυθούν τέτοιες ερμηνείες.

Μόνο που η Ιστορία περνάει πίσω απ’ την πλάτη τους, και δεν την βλέπουν. Αυτό δεν φαίνεται στα enstantante των δηλώσεων και των αποφάσεων της ημέρας∙ εκεί δείχνουν «σκληροί και αποφασισμένοι». Η πραγματική ιστορική κίνηση, το «ατσάλινο χέρι» της για να γίνουμε γλαφυροί, είναι σχεδόν αόρατη αν προσπαθεί κανείς να την δει απ’ την μεριά της καπιταλιστικής δύσης. Αν όμως ασχοληθεί να την δει απ’ την μεριά της καπιταλιστικής ανατολής, τότε…

Comments are closed.