Ζήτω ο Μικρός Δούκας!

Δευτέρα 20 Μάη (00.01) >> Απείλησε ότι θα στείλει στρατό στο ουκρανικό πεδίο μάχης… Το έκανε!!! Ο (και καρδιακός φίλος και σύμμαχος του ελλαδιστάν) Μικρός Δούκας του Λίγηρα έστειλε ήδη στο ουκρανικό μέτωπο τμήμα της λεγεώνας των ξένων! Τι είναι αυτό; Είναι ουσιαστικά η «προεδρική φρουρά» του όποιου γάλλου προέδρου, υπάγεται αποκλειστικά σ’ αυτόν και στις διαταγές του, και σε αντίθεση με τον τακτικό στρατό (του οποίου οι εκτός συνόρων περιπέτειες απαιτούν έγκριση της βουλής) η λεγεώνα των ξένων πάει όπου το παλάτι θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος…

Έστειλε λοιπόν ο Μικρός Δούκας του Λίγηρα καμμιά 100αριά λεγεωνάριους, ως «πρώτη δόση» είπε…. Τους διάλεξε: να κατάγονται απ’ την ανατολική ευρώπη, έτσι ώστε να καταλαβαίνουν τα ουκρανικά ή/και τα ρώσικα. Η Μόσχα τους εντόπισε και τα φέρετρα άρχισαν να γυρίζουν στη μεριά του παλατιού∙ αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα: αναλώσιμοι είναι.

Και ενώ ο Μικρός Δούκας έδειχνε σ’ όλη την ευρώπη τις γροθιές του, ήρθε το απρόσμενο (;) Η έκρηξη των ιθαγενών στη Νέα Καληδονία! Το νησί είναι γαλλική κτήση στο νότιο ειρηνικό, ανατολικά της αυστραλίας∙ υποτίθεται με την έγκριση των ντόπιων.

Πρακτικά πρόκειται για γαλλική αποικία. Έτσι, όταν το παλάτι αποφάσισε πως οι (γάλλοι) έποικοι που ζουν στη νέα Καληδονία πάνω από 10 χρόνια θα μπορούν να ψηφίζουν εκεί, οι ιθαγενείς εξερράγησαν – με όλο τους το δίκιο!

Τι κάνει απέναντι σε τέτοιες ανταρσίες ένας σωστός Μικρός Δούκας; Στέλνει τον στρατό του να επιβάλει την τάξη!! Τον κανονικό, όχι τους λεγεωνάριους! Μόνο που το πονοκέφαλος είναι πιο σοβαρός από μια «απλή εξέγερση»! Πρώτον, επειδή ο Μικρός Δούκας του Λίγηρα έχει ήδη χάσει κρίσιμα εδάφη στην υποσαχάρια Αφρική… Δεύτερον, επειδή οι «υπερπόντιες κτήσεις» είναι πολλές (και στον Ειρηνικό και στην Καραϊβική…) και οι αυτόχθονες δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την «στοργή» του Παρισιού∙ πράγμα που σημαίνει ότι η Νέα Καληδονία μπορεί να αποδειχθεί μεταδοτική αργά ή γρήγορα… Και τρίτον επειδή αυτοί οι αυτόχθονες εκεί, στον Ειρηνικό, βλέπουν με συμπάθεια το Πεκίνο… (Το ότι ο Μικρός Δούκας κατηγορεί την Άγκυρα (!) και το Μπακού (!!) ότι βρίσκονται πίσω απ’ την εξέγερση είναι, με τον τρόπο του, διασκεδαστικό…)

Ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται! Ενώ ο Μικρός Δούκας του Λίγηρα ετοιμάζεται να κηρύξει την έναρξη των πλέον αστυνομοκρατούμενων ολυμπιακών στο Παρίσι, πολλά κοινωνικά υποκείμενα που δεν είναι καθόλου ευχαριστημένα με την «στοργή» του (απ’ τις χιλιάδες που θίγονται με την αύξηση του χρόνου εργασίας για συνταξιοδότηση μέχρι εκείνους που υποστηρίζουν ότι απ’ την θάλασσα ως το ποτάμι η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί) ετοιμάζουν ενέργειες ενάντια στους ολυμπιακούς. Αύριο (Τρίτη 21/5) έχει κηρυχτεί γενική απεργία – και θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και βδομάδες τα υπόλοιπα…

Δεν το ευχόμαστε… Δεν είμαστε κακοί άνθρωποι… Αλλά ίσως, ίσως λέμε, ο Μικρός Δούκας του Λίγηρα χρειαστεί να ανακαλέσει τους λεγεωνάριους που έχουν επιζήσει στο ουκρανικό πεδίο μάχης ώστε «με πλήρη δύναμη» η λεγεώνα του των ξένων να περιφρουρήσει το ίδιο το παλάτι του.

«Των ξένων»; Των ξένων!!! Αφού οι ντόπιοι είναι αχάριστοι!

Comments are closed.