Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι!

Δευτέρα 20 Μάη (00.05) >> «Τι είναι η ε.ε.; Μην είναι τα ποτάμια της και τα άπαρτα ψηλά βουνά; Μην είναι οι δούκες και οι πρίγκηπές της;»

Όχι! Η «ενωμένη ευρώπη» είναι ένα σχέδιο που έμεινε στη μέση στα ‘90s, και απέχοντας μεν πολύ απ’ το να καταρρεύσει έχει όλο το περιθώριο να παρακμάσει! Κι αυτό ακριβώς κάνει! Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνου που κομψά θα λεγόταν θεσμική παρακμή (το ηθικοπλαστικό «διαφθορά» δεν μας κάνει…) έχει όνομα και επώνυμο. Λέγεται Ursula von der Leyen.

Ως γνωστόν αυτό που ονομάζεται «commission» (επιτροπή), ένα είδος «υπουργικού συμβουλίου» της ε.ε., συγκροτείται από άτομα διορισμένα (κάθε κυβέρνηση κράτους / μέλους προτείνει έναν / μία) – ούτε καν, για τα μάτια του κόσμου, εκλεγμένα. Ο/η πρόεδρος της commission εκλέγεται μεν έμμεσα, απ’ το ευρωκοινοβούλιο, αλλά στην πραγματικότητα διορίζεται μετά από νταραβέρια των μεγαλύτερων κομμάτων του ευρωκοινοβουλίου. Κάπως έτσι η τότε πρωθ. του Βερολίνου κυρία Μέρκελ ξεφορτώθηκε την αποτυχημένη (έως κατηγορούμενη για κάποια σκανδαλάκια…) υπ.αμ. της κυρία Ursula, και μετά το απαραίτητο νταραβέρι η κυρία Ursula στέφθηκε το 2019 «βασίλισσα της ε.ε.», πρόεδρος της commission δηλαδή.

Η κυρία Ursula έδειξε εξ’ αρχής το μεγάλο ταλέντο της. Έχοντας «πλάτες» από διάφορες κυβερνήσεις, θεώρησε την ε.ε. «μαγαζί» της. Της έπεσε η «κρίση covid-19» λίγους μήνες μετά την στέψη της, το 2020 – και την «διαχειρίστηκε» εντυπωσιακά (προς μεγάλη χαρά όλων των caradinieroi / pfizeroi, επώνυμων κι ανώνυμων, πολιτικών βιτρινών, ειδικών, δημαγωγών, κλπ). Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2020, εν όψει της μεγάλης εκστρατείας επιβολής της γενετικής μηχανικής, η κυρία Ursula πρότεινε (στο ευρωκοινοβούλιο…) και εύκολα επέβαλε (χάρη στα κράτη / υποστηρικτές της…) ως διευθύντρια του ΕΜΑ (της ευρωπαϊκής υπηρεσίας που θα εξέταζε την «ασφάλεια» και την «αποτελεσματικότητα» των επερχόμενων «εμβολίων»…) την κυρία Emer Cooke… Η οποία για σχεδόν ολόκληρη την δεκαετία του ’90 ήταν επικεφαλής του λόμπυ των ευρωπαϊκών φαρμακομαφιών, της «ευρωπαϊκής ομοσπονδίας φαρμακοβιομηχανιών και ενώσεων» (european federation of pharmaceutical industries and associations / EFPIA)… (Μετά πήρε προαγωγή: έπιασε πόστο στον Π.Ο.Υ….)

Η καλύτερη επιλογή: ο λύκος να φροντίζει τα πρόβατα… Ήταν υπό την διοίκηση αυτής της λομπίστριας που ο ΕΜΑ προώθησε τις mRNA πλατφόρμες των pfizer και moderna και το θρυλικό πια vector της astrazeneca. (Πολλά θα μαθευτούν στο μέλλον για το πως «πείστηκαν» τα στοιχειωδώς έντιμα μέλη του ΕΜΑ να «καταπιούν» τις σοβαρές επιφυλάξεις / ενστάσεις τους, και για το αν τους κόλλησαν κάτι μεταλλικό στον κρόταφο…)

Η κυρία Ursula δεν ανακάλυψε την αξία της κυρίας Emer Cooke τυχαία σε κάποια τσαγερί:


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.