Δευτέρα 23 Οκτώβρη>> Ένα ερώτημα πλανιέται πάνω απ’ την φιλάνθρωπη, πολιτισμένη, δύση: ποιος άραγε σκότωσε / τραυμάτισε εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά με ένα κτύπημα στο al Ahli, κεντρικό νοσοκομείο της πόλης της Γάζα; Πυκνό μυστηρίο, ε; Το Τελ Αβίβ αρνείται την δολοφονία∙ είναι τόσο πειστικό όσο οι νεοναζί που αρνούνται την ύπαρξη των στρατοπέδων συγκέντρωσης…
Υποθέτουμε πως ξέρετε ποιος σκοτώνει (και) στη Γάζα, (και) στη δυτική Όχθη… Για χάρη της απιστίας σας, ιδού μερικά (λίγα) στοιχεία – του – εγκλήματος:
α) Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Μιλάει ο πρόεδρος του απαρτχάιντ καθεστώτος του Τελ Αβίβ Isaac Herzog, από συνέντευξή του στις 15 Οκτώβρη του 2023.
Μεταφράζουμε την δεύτερη παράγραφο:
«Είναι ένα ολόκληρο έθνος εκεί έξω που είναι υπεύθυνο» είπε ο Herzog σε μια συνέντευξη τύπου την Παρασκευή [15 Οκτώβρη 2023]. «Δεν είναι αλήθεια αυτή η ρητορική για τους πολίτες ότι δεν ευθύνονται, δεν εμπλέκονται. Αυτό είναι εντελώς μη αλήθεια. Θα μπορούσαν να έχουν ξεσηκωθεί. Θα μπορούσαν να έχουν πολεμήσει εναντίον του διαβολικού καθεστώτος που πήρε την Γάζα με πραξικόπημα».
Σαφές; Σαφέστατο. «Δεν υπάρχουν αθώοι» στη Γάζα. Οπότε όλοι είναι καταδικασμένοι σε θάνατο.
Νομίζετε ότι είναι λόγια;
Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί τους αμάχους που δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη βόρεια Γάζα «συνεργάτες τρομοκρατών»… Άρα είναι καταδικασμένοι σε θάνατο, ακόμα κι αν σηκώσουν ψηλά τα χέρια τους… Δεν είναι η far west, είναι η near east του δυτικού ιμπεριαλισμού.
β) Η ανάληψη της επιχειρησιακής ευθύνης. Μιλάει ο Hananya Naftali:
Μεταφράζουμε το who is who:
Ο Hananya Naftali είναι κορυφαίος Ισραηλινός εβραίος influencer και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού, του αντισιωνισμού και του κινήματος BDS.
Ο Naftali δουλεύει για τον πρώην [προφανώς αυτή η παρουσίαση έγινε το πρόσφατο μικρό διάστημα που ο Netanyahu δεν ήταν πρωθυπουργός] πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, σαν μέλος της ψηφιακής του ομάδας τα τελευταία 3 χρόνια.
Ο Naftali υπηρέτησε στον IDF και πολέμησε τους τρομοκράτες της Hamas στη διάρκεια της Operation Protective Edge (2014), και περιέθαλψε τραυματισμένους Σύριους πολίτες ως στρατιωτικός υγιειονομικός. [Αυτοί οι «σύριοι πολίτες» είναι ο isis στην συριακή Dar’a, στο νότο, για χάρη του οποίου το απαρτχάιντ καθεστώς είχε φτιάξει στρατιωτικό νοσοκομείο στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν…]
Ο Naftali ήταν απ’ τους πρώτους που έτρεξε να πανηγυρίσει, στα anti-social media, στις 20.23 το βράδυ, μόλις 24 λεπτά μετά τον βομβαρδισμό – έχοντας βρει και φωτογραφία της στιγμής:
Είδηση της τελευταίας στιγμής: Η Ισραηλινή αεροπορία κτύπησε μια τρομοκρατική βάση της Hamas μέσα σ’ ένα νοσοκομείο στη Γάζα. Ένας μεγάλος αριθμός τρομοκρατών είναι νεκροί. Είναι τρομερό που η Hamas εκτοξεύει ρουκέτες από νοσοκομεία, τζαμιά, σχολεία και χρησιμοποιεί πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες.
Πράγματι. Επιβεβαιώνεται ο πρόεδρος Herzog ότι «δεν υπάρχουν αθώοι εκεί», και ως εκ τούτου ο «αριθμός των τρομοκρατών» που προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο στο νοσοκομείο και σκοτώθηκαν απ’ τον βομβαρδισμό του al Ahri ήταν όντως «μεγάλος». Αλλά επειδή ο υπόλοιπος πλανήτης είναι ακόμα ανώριμος να καταλάβει, μόλις διαπιστώθηκε ότι οι «τρομοκράτες» είναι γυναίκες και παιδιά, ο Naftali έτρεψε να διαγράψει τον πανηγυρισμό του. Πλην όμως κάποιοι συλλέκτες τον είχαν προλάβει: δεν έπρεπε να κρυφτεί. Έπρεπε να συνεχίσει να υπερασπίζεται ανοικτά τις μαζικές δολοφονίες: αυτό είναι το σχέδιο του απαρτχάιντ κράτους που υπηρετεί.
Μερικοί καλοθελητές (όχι αναγκαστικά βαμπίρ αλλά με μεγάλη ιδέα για τα δόντια τους…) αναρωτιούνται: «σε τι θα συνέφερε το Τελ Αβίβ να σκοτώσει έτσι κι εκεί τόσο κόσμο;» Προσπαθούν, μέσα από μια ανιστόρητη «εις άτοπον απαγωγή», να αθωώσουν τους δολοφόνους. Αγνοούν (ή παριστάνουν ότι αγνοούν) κρίσιμα χαρακτηριστικά αυτού του καθεστώτος. Αγνοούν (ή παριστάνουν ότι αγνοούν) το «Σοκ και Δέος» σαν τακτική κυριαρχίας, ειδικά όταν τα καθάρματα αδιαφορούν για το αν θα τους «καταγγείλουν» ή όχι∙ και οι φασίστες του ισραήλ έχουν αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι αδιαφορούν απόλυτα! Εν τέλει, η χρήση ενός χυδαίου, διεστραμμένου qui bono? αγνοεί ότι αν ένα δολοφονικό καθεστώς στριμωχτεί στα σοβαρά μπορεί να «αντιδράσει» αναβαθμίζοντας την φονικότητά του, αφήνοντας την διαχείριση των ανεπιθύμητων συνεπειών «για αργότερα».
Κυρίως όμως: οι δολοφονίες αμάχων, ακόμα και οι μαζικές τέτοιες, είναι μέρος του «αντι-αντάρτικου» (ποιος θυμάται τι έκαναν οι γάλλοι στο επαναστατημένο Αλγέρι, ή τι έκαναν οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους στα μέρη μας, και στις δύο περιπτώσεις ως «κατοχικές δυνάμεις»;)∙ κι επίσης είναι μέρος του ισραηλινού «στρατιωτικού δόγματος» γενικά.
Στις 16 Μάρτη του 1968 ο αμερικανικός στρατός έσφαξε τουλάχιστον 500 άοπλους χωρικούς στο My Lai του νότιου βιετνάμ… «Σε τι συνέφερε την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της να σκοτώσει έτσι κι εκεί τόσο κόσμο»;
Στα στρατόπεδα παλαιστινίων προσφύγων της Sabra και της Shatila, στο νότιο λίβανο, οι σύμμαχοι και εργολάβοι του ισραηλινού στρατού (κατοχής και τότε) χριστιανοί «φαλαγγίτες» (φασισταριό ολκής) έσφαξαν απ’ τις 6 το απόγευμα της 16ης Σεπτέμβρη του 1982 ως τις 8 το πρωί της επόμενης μέρας 3.500 χιλιάδες άοπλους ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός είχε κυκλώσει τα στρατόπεδα για να μην διαφύγει κανείς, και είχε ανάψει δυνατούς προβολείς για να βλέπουν οι φασίστες χριστιανοί εργολάβοι του μέσα στη νύχτα. «Σε τι συνέφερε το Τελ Αβίβ να σκοτώσει έτσι κι εκεί τόσο κόσμο»;
Στη Srebrenica της βοσνίας, μέσα σε ελάχιστες μέρες και νύχτες του Ιούλη του 1995, οι σερβοφασίστες (και οι σύμμαχοί τους) έσφαξαν πάνω από 8.000 άνδρες αιχμαλώτους, μουσουλμάνους, με κάθε διαθέσιμο τρόπο. «Σε τι συνέφερε το Βελιγράδι να σκοτώσει έτσι κι εκεί τόσο κόσμο»;
Τον Νοέμβρη του 2004, τον δεύτερο χρόνο της κατοχής του ιράκ, ο αμερικανικός στρατός «έκαψε» με βόμβες φωσφόρου και κατεδάφισε κυριολεκτικά βομβαρδίζοντάς την την πόλη Fallujah, σαν «τιμωρία» επειδή κάτοικοί της λίντσαραν και σκότωσαν 4 μισθοφόρους της blackwater. Τουλάχιστον 2.000 άμαχοι δολοφονήθηκαν. «Σε τι συνέφερε την Ουάσιγκτον να σκοτώσει έτσι κι εκεί τόσο κόσμο»;
Στις 3 Οκτώβρη του 2015 ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό «κτύπησε» επί τούτου (κατόπιν συγκεκριμένης διαταγής) ένα νοσοκομείο στην Kunduz, στο αφγανιστάν – νοσοκομείο που λειτουργούσαν οι γιατροί χωρίς σύνορα. Δολοφονήθηκαν 42 άνθρωποι, άλλοι 30 τραυματίστηκαν. «Σε τι συνέφερε την Ουάσιγκτον να σκοτώσει έτσι και εκεί τόσο κόσμο»;
Η απάντηση δεν είναι δύσκολη. Ο Yoav Gallant, υπ.αμ. του Τελ Αβίβ (με αξιομνημόνευτες «επιδόσεις» σε διαπιστωμένο έγκλημα-κατά-της-ανθρωπότητας στη διάρκεια της Επιχείρησης Καυτό Μολύβι στη Γάζα το 2009…), την έδωσε πριν λίγες ημέρες ακριβώς όπως την σκέφτονται όλοι οι φασίστες σε όλες τις περιπτώσεις:
Υπάρχει πάντα ένα συμφέρον επίδειξης ανελέητης δύναμης, εξουσίας, κυριαρχίας. Καθόλου δευτερεύον – για όποιον μπορεί να σκοτώνει ατιμώρητα.
Δυο μέρες μετά το νοσοκομείο:
Δεν ήταν υστερόγραφο. Ήταν απλά business as usual…