Κυριακή 31 Γενάρη. Το αμερικανικό κράτος ψάχνει να βρει κάθε πιθανό λόγο ή αφορμή να κατηγορήσει τους ανταγωνιστές του, κατά κύριο λόγο τη Μόσχα και το Πεκίνο. Αλλά οι κατηγορίες πρέπει να αφορούν κάτι κρίσιμο, πολύτιμο – ας πούμε ότι η Μόσχα επηρεάζει τις αμερικανικές εκλογές για να κερδίζουν ψόφια κουνάβια (όχι και τόσο πετυχημένα, ε;). Θα μπορούσε να κατηγορήσει η Ουάσιγκτον το Πεκίνο ότι, για παράδειγμα, κλέβει την άμμο απ’ την έρημο Sonoran; Θα ήταν γελοίο: γιατί να κλέψει μια αμερικανική έρημο αφού υπάρχουν τεράστιες κινέζικες;
Η εισαγωγή μας είναι αστεία· αλλά χρειάζεται επειδή υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν ταυτόχρονα να πιστεύουν οτιδήποτε και να μην καταλαβαίνουν τα πιο σοβαρά. Στις 13 του περασμένου Μάη δύο “οργανισμοί ασφαλείας” των ηπα με βαρειά ονόματα, το fbi και η cisa (cybersecurity & infracture security agency) εξέδωσαν μια ανακοίνωση εναντίον του Πεκίνου, άμεσα σχετισμένη με τον covid-19. Όχι ότι τον κατασκεύασε, όχι ότι έκρυψε στοιχεία, αλλά ότι:
Το fbi και η cisa εκδίδουν αυτήν την ανακοίνωση για να ενισχύσουν την ετοιμότητα απέναντι στις απειλές που αφορούν την έρευνα για τον covid-19. Το fbi ερευνά την στοχοποίηση και τους κινδύνους που διατρέχουν οργανισμοί των ΗΠΑ που κάνουν έρευνα σχετιζόμενη με τον covid-19 από cyber παράγοντες και μη παραδοσιακούς συλλέκτες που συνδέονται με την PRC [λαϊκή δημοκρατία της κίνας / people republic of china]. Αυτοί οι παράγοντες έχουν εντοπιστεί να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και να αποκτήσουν παράνομα σημαντική πνευματική ιδιοκτησία και data δημόσιας υγείας σχετιζόμενα με εμβόλια, θεραπείες και τεστ, από δίκτυα και προσωπικό που εργάζεται σε έρευνα σχετική με τον covid 19. Η πιθανή κλοπή αυτής της πληροφορίας βάζει σε κίνδυνο την απόκτηση ασφαλών, και αποτελεσματικών επιλογών θεραπείας.
Θα υπέθετε κανείς ότι η κατηγορία είναι πως το Πεκίνο θέλει να «κλέψει τα μυστικά» των mRNA πλατφορμών… Και θα προσπερνούσε την αμερικάνικη ασφαλίτικη καταγγελία εναντίον του σαν business as usual. Τι ήταν όμως η αφορμή για να κτυπήσουν οι αρχιασφαλίτικοι μηχανισμοί του ψοφιοκουναβιστάν (τότε… βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2020) τέτοιον συναγερμό; Το ότι το κινεζικό Beijing Genomics Institute (BGI) με έδρα στην Shenzhen, κορυφαία εταιρεία γενετικής στην κίνα, είχε προσφερθεί να κατασκευάσει (με δικά του έξοδα) εγκαταστάσεις τεσταρίσματος για τον covid σε 6 τουλάχιστον αμερικανικές πολιτείες… Από πρώτη ματιά εντελώς άσχετη δραστηριότητα με τις αμερικανικές έρευνες για τα «εμβόλια», δηλαδή τις πλατφόρμες γενετικής μηχανικής – έτσι δεν είναι;
Έτσι είναι… Τότε, ίσως, οι υποδείξεις του ασφαλίτικου συναγερμού να μην ήταν ακριβείς. Τότε, ίσως, το επίδικο «πολύτιμο», «κρίσιμο» που θα έπρεπε να προστατευτεί να μην ήταν οι έρευνες για τις πλατφόρμες (που είχαν ήδη ολοκληρωθεί στα βασικά τους…)
Όντως, δεν ήταν αυτό. Το BGI δεν ειδικεύεται στην γενετική έρευνα για φάρμακα και λοιπά, αλλά στην ανάλυση dna· και μ’ αυτήν την ειδίκευση διευθύνει την κινεζική εθνική τράπεζα γενετικής, το θησαυροφυλάκιο του dna των κινέζων υπηκόων, όλων μαζί και καθενός χωριστά.
Συνεπώς αυτό που θα μπορούσε να κάνει εγκαθιστώντας κέντρα (PCR) τεστ στο αμέρικα θα ήταν να «κλέβει» το γενετικό υλικό των εξεταζόμενων…
Ουπς!!! Μα δεν έχουν διαβεβαιώσει τα πολιτικά αφεντικά ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα «διακράτησης / αποθήκευσης ατομικά ταυτοποιημένου γενετικού υλικού» απ’ αυτά τα τεστ; Δεν έχουν δώσει όρκους («να, φυλάω σταυρό!») ότι τα ρινοφαρυγγικά δείγματα που χρησιμοποιούνται για αυτά τα τεστ καταστρέφονται; Τι θα έκλεβε (αν έκλεβε) το BGI;
Άμμο;