Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη. Το ότι η AstraZeneca πήρε, σε ελάχιστες ημέρες, την άδεια της αγγλικής «ρυθμιστικής αρχής υγείας» να συνεχίσει τις έρευνές της για το anticovid εμβόλιο δεν θα πρέπει να εκπλήσσει. Τα λεφτά είναι πολλά, πάρα πολλά. Βρήκε μήπως αυτή η «αρχή» την σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και στην σοβαρή παρενέργεια που προκάλεσε σε ένα ανθρώπινο πειραματόζωο; Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι το εμβόλιο η αιτία; Ας σοβαρευτούμε! Στην σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρεται τίποτα καθησυχαστικό – επειδή, απλά, δεν αναφέρεται τίποτα. Εξάλλου μια σοβαρή και αξιόπιστη έρευνα τέτοιου είδους θα χρειαζόταν πολλούς μήνες, και δεν είναι σίγουρο αν θα έβρισκε άκρη. Συνεπώς; «Βάζουμε την περίπτωση στο αρχείο και συνεχίζουμε…»
Αυτό το εμβόλιο που όλα δείχνουν ότι απλά δεν χρειάζεται (σε οποιονδήποτε άλλον εκτός απ’ αυτούς που θα το πουλήσουν…) θα είναι λοιπόν ασφαλές; Η ασταμάτητη μηχανή (και κάθε νοήμων άνθρωπος που δεν είναι φίλος της καραντίνας) είναι καχύποπτη. Όχι χωρίς αιτία.
Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η AstraZeneca είναι καινούργια και δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε φάρμακο / εμβόλιο. Πρόκειται για την γενετική τροποποίηση ενός αδενοϊού που προσβάλει ένα συγκεκριμένο είδος πιθήκων, έτσι ώστε να παράξει μια πρωτεϊνη του covid-19. Για να κινητοποιηθεί εναντίον της το ανοσοποιητικό σύστημα, κυρίως μέσω της παραγωγής αντισωμάτων. Παρότι αυτή η γενετική παρέμβαση δεν είναι τόσο «σκληροπυρηνική» όπως στα mRNA εμβόλια που ετοιμάζουν άλλες φαρμακοβιομηχανίες, δεν παύει να είναι εφαρμογή γενετικής μηχανικής σε μικρο-οργανισμό (τον αδενοϊό).
Οι αδενοϊοί είναι συνηθισμένοι και στο είδος μας: προκαλούν συνήθως ήπια συμπτώματα, παρόμοια με της γρίπης, και προτιμούν τους ίδιους ηλικιακούς στόχους (μικρά παιδιά και ηλικιωμένους) – έχουν δηλαδή διαφορετική «μολυσματική οικονομία» απ’ τον covid 19. Είναι άγνωστο το γιατί η αγγλική φαρμακοβιομηχανία προτίμησε έναν αδενοϊό πιθήκων – το ρωσικό εμβόλιο sputnik v, για παράδειγμα, κάνει γενετική τροποποίηση σε ανθρώπινο αδενοϊό. Εκτός απ’ την AstraZeneca δυο ακόμα φαρμακοβιομηχανίες προωθούν εμβόλιο με το ίδιο engineering: η αμερικανική Johnson & Johnson και η κινεζική CanSino.
Μήπως έχουν περάσει αιώνες από τότε που η «απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών» (σε φυτοφάρμακα…) καταγγελόταν σαν εγκληματική πρακτική; Όχι – μόνο ελάχιστες δεκαετίες. Τώρα οι γενετικά τροποποιημένοι μικροοργανισμοί είναι έτοιμοι να «απελευθερωθούν» σαν φάρμακα στα ανθρώπινα σώματα. Το να μετατρέψει κάποιος έναν ιό ώστε να «συμπεριφέρεται» σαν άλλος (και αν…) θα έπρεπε να θεωρείται τρομακτικό. Το να χρησιμοποιείται ο «μεταλλαγμένος» ιός σαν φάρμακο τρομακτικότερο. Όμως οι φαρμακοβιομηχανίες και οι βιοτεχνολόγοι μηχανικοί δεν σταματούν σε τίποτα… αν δεν αναγκαστούν με μεγάλη ένταση.
Ας το επαναλάβουμε: τα εμβόλια αυτής της τεχνολογίας (συμπεριλαμβανόμενου του ρωσικού) χρησιμοποιούν γενετικά μεταλλαγμένο ιό. Νοιώθετε ήσυχοι;