Παρασκευή 31 Ιούλη – Κυριακή 2 Αυγούστου. Ένα απ’ τα βασικά κατορθώματα των τεχνικών πληροφορικής της Evidation είναι ότι επεξεργάστηκαν τις διαφορετικές ροές διαφορετικών προσωπικών data με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αναπαρασταθούν σαν διαγράμματα. Την σύνθεση αυτών των διαγραμμάτων ο Foschini ονομάζει συμπεριφεριόγραμμα – ένας εύστοχος νεολογισμός!
Τα συγκεκριμένα συμπεριφεριογράμματα, που είναι υποχρεωτικά ατομικά, περιλαμβάνουν την κατεργασία όλων των δεδομένων που προέρχονται από εμπορικές συσκευές· ο Foschini επιμένει σ’ αυτό το σημείο, θέλοντας να τονίσει ότι αυτές οι «εμπορικές συσκευές» που αγαπιούνται όλο και περισσότερο μπορούν να προσφέρουν ήδη τεράστιους όγκους προσωπικών δεδομένων…
Το συμπεριφεριόγραμμα είναι, λοιπόν, η ψηφιακή αναπαράσταση της καθημερινής ζωής του καθενός. Όχι της (ας την πούμε έτσι, με την παλιά έννοια) «διαχωρισμένης αρρώστιας» του, αν υπάρχει τέτοια· ούτε καν της «υγείας» του. Του συνόλου της ζωής του. Εξάλλου η γνωσιακή εξασθένιση ή/και οι δυσκολίες μνήμης που (όπως θα δείτε στο video) για τις ανάγκες τόσο των big-pharma όσο και του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος εντοπίζονται σαν «πιθανές πρωτο-νοσηρές κατάστασεις», δεν είναι του είδους ένα ξαφνικός πόνος στην κοιλιά ή εξανθήματα στα χέρια. Μπορούν να «συμβούν» (δηλαδή να δώσουν data) οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή/και της νύχτας!
«Υγεία» και «αρρώστια» είναι αλληλοπλεγμένες διαρκώς – σύμφωνα με τις προσεγγίσεις της «προληπτικής» και, τώρα πια, της «αλγοριθμικής / πανοπτικής» ιατρικής / ασφάλειας. Γι’ αυτό χρειάζονται οι διαρκείς, 24/7 ροές δεδομένων προς κάποιο κέντρο ελέγχου και πιστοποίησης· γι’ αυτό – ουσιαστικά – δεν υπάρχει πλέον υγεία… Υπάρχουν μόνο (καθόλου καθησυχαστικά) διαλείματα ανάμεσα σε ήπιες ή σοβαρές αρρώστιες…
Αυτός είναι ο κανόνας που ήδη μας διέταξαν να ενσωματώσουμε, με σημαία τον covid-19, ονομάζοντάς αυτή τη κρατικο/καπιταλιστική νόρμα «κοινωνική ευθύνη»….