Τετάρτη 29 Γενάρη. Μπορεί να ονομαστεί «η φάρσα του αιώνα» ή, ίσως πιο σωστά, «το τελεσίγραφο του αιώνα». Οι άοκνες τα 3 τελευταία χρόνια προσπάθειες του ψόφιου κουναβιού, του βασιλογαμπρού, των ευαγγελιστών χριστιανοφασιστών στις ηπα, και όλου του απαρτχάιντ ισραηλινού καθεστώτος, πήραν την μορφή ενός οπλισμένου πολυβόλου 80 σελίδων, με χάρτες και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, που έχει τον γενικό τίτλο: αν δεν σας αρέσει ω παλαιστίνιοι, απλά θα σας εξοντώσουμε εντελώς!
Ένα άθροισμα από «μπαντουστάν» / στρατόπεδα, περικυκλωμένα απ’ τον ισραηλινό στρατό (και «δρόμους ασφαλείας» που θα συνδέουν διάφορους αποικιακούς οικισμούς, όπως τώρα…), άοπλα και με απαγορεύμενη οποιαδήποτε αντίρρηση απέναντι στο δεσμοφύλακα / απαρτχάιντ καθεστώς του Τελ Αβίβ – συν μερικά έξτρα στρέμματα ερήμου (όπου ο τοξικός θα χρηματοδοτήσει εργοστάσια «υψηλής τεχνολογίας»….): αυτό είναι που επιτρέπει η καλωσύνη του άξονα για να παριστάνει το «παλαιστινιακό κράτος»… Δίνει [το ψόφιο κουνάβι] κάτι που δεν του ανήκει σε κάποιους που δεν το δικαιούνται δήλωσε ένας παλαιστίνιος. Σωστά. Ωστόσο, για να μπορεί να δώσει (ή να παραστήσει ότι δίνει) κάτι που δεν του ανήκει σε κάποιους που δεν το δικαιούνται, το ψόφιο κουνάβι αξιοποιεί όσα έχει επιβάλλει το ισραηλινό απαρτχάιντ στο έδαφος· και την σιωπηλή υποδειγματική ανοχή του «πολιτισμένου κόσμου» σ’ αυτό το μαζικό έγκλημα εδώ και πολλά χρόνια. Πρακτικά η Ουάσιγκτον «κάνει ταμείο» για λογαριασμό του Τελ Αβίβ· και όχι μόνο.
Η κεντρική πολιτική ιδέα του τελεσίγραφου δεν είναι βέβαια η αποδοχή του απ’ τους παλαιστίνιους (που είναι αδιανόητη) αλλά η απόρριψή του. Μπορεί οι «ειρηνοποιοί» να είναι καθάρματα ναζιστικού επιπέδου· αλλά δεν τους λείπει ένας κάποιος τακτικισμός. Εκείνο που θέλουν (αρχίζοντας απ’ το Τελ Αβίβ και προχωρώντας και προς τις δύο κατευθύνσεις του άξονα, και προς Λευκωσία – Αθήνα – Ουάσιγκτον και προς Ριάντ – Αμπού Ντάμπι) είναι να έχουν μια «δικαιολογία» για να συνεχίσουν και να επεκτείνουν το απαρτχάιντ· και όχι μόνο. Να συνεχίσουν και να εντείνουν τον πόλεμο κατά του λιβάνου, της συρίας, του ιράκ, του ιράν. Η «δικαιολογία» είναι: «εμείς προτείναμε ένα σχέδιο ειρήνης και αυτοί το απέρριψαν»…
Θα πιάσει αυτή η «δικαιολογία»; Εκτιμάμε πως όχι. Το «σχέδιο ειρήνης» είναι τόσο χοντροκομμένα και αδιάλλακτα αποικιακό ώστε εκτός απ’ τους πληρωμένους «ειδικούς», δημαγωγούς και λοιπούς λακέδες, είναι αμφίβολο αν θα βρεθούν άνθρωποι σ’ αυτόν τον πλανήτη που να πουν «χμμ… αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για τους παλαιστίνιους, που δεν πρέπει να την χάσουν».
Εκεί που θα δουλευτεί κυρίως αυτή η «δικαιολογία» είναι στο εσωτερικό των κοινωνικών σχηματισμών των οποίων τα κράτη συγκροτούν τον άξονα. Σε συνδυασμό με άλλα μέσα (όπως, π.χ., η ποικικοποίηση της κριτικής στο ισραηλινό απαρτχάιντ και στους συμμάχους του) το «deal ειρήνης» μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αντίδοτο στην αυξανόμενη υποστηρίξη στην παλαιστινιακή αντίσταση στις ηπα και στην αγγλία· αν και όσο δράσει σαν αναισθητικό…
Η όλο και πιο επιθετική πολεμική διάταξη του άξονα έχει έντονη ιδεολογική ανάγκη να κρυφτεί πίσω από προπετάσματα δήθεν «ειρηνοποιού» καπνού. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει στην καπιταλιστική ιστορία και στον διακρατικό ανταγωνισμό. Ίσως, όμως, η Παγκόσμια Παλαιστίνη να είναι η πιο χοντροκομμένη προσπάθεια (στο ίδιο επίπεδο με την Παγκόσμια Βοσνία…) να δείχνεται το σφαχτάρι στο τσιγγέλι σαν υπεύθυνο για την «μοίρα» του…
(Αυτό δεν ήταν πάντα ο ρατσισμός και ο αντι-σημιτισμός; Αυτό και μόνο αυτό ήταν· κι αυτό εξακολουθεί να είναι. Ό,τι αντιστροφές κι αν επιχειρούν οι πράκτορες, οι υπηρεσίες, και οι κάθε είδους και καταμερισμού εργασίας τσατσορούφιανοι….)